Beeld van het defilé van vorig jaar.
Beeld van het defilé van vorig jaar. Johan van Beek

Avondvierdaagse komt er aan

2 juni 2018 om 06:18 lokaal

SOEST Meer dan tweeduizend mensen, hoofdzakelijk basisscholieren, zetten vanaf maandag de pas er weer in. Waar Soesterberg vrijdag de 64e editie afrondde, start in Soest de 37e aflevering van het wandelevenement.

De organisatie liet onlangs een huis-aan-huis krant verspreiden, maar daarin stonden de routes van 2017. De details van de juiste routes over 5 en 10 kilometer voor deze jaargang staan vermeld op de www.avondvierdaagsesoest.nl.

STARTLOCATIE Niet nieuws onder de zon wat betreft de startlocatie. Dat is van maandag 4 tot en met woensdag 6 juni het parkeerterrein aan de Bosstraat. De deelnemers aan de 10 km gaan om 18.00 uur op pad, die aan de 5 km starten twintig minuten later.

VOETSTAPPEN De eerste avond voert de lopers door Hees, op dinsdagavond staat Soest-Zuid op het menu en op woensdag zullen er veel voetstappen in het bos bij de de Lange Duinen worden gezet.

LANGER Voor de wandelaars die elke avond 10 kilometer afleggen, geldt uiteraard dat hun actieradius groter zal zijn. Zo komen zij ook door Landgoed Pijnenburg, bij de Biltseweg, bij de Koningsweg en over het oude Zonneglorenterrein. Aan de overkant van de Soesterbergsestraat doen alle wandelaars Cabrio aan. Via de hoofdingang komen ze langs het podium en verlaten ze het openluchttheater via de artiestenuitgang. De eerste drie avonden finishen ze aan de Bosstraat.

Op donderdag 7 juni start iedereen om 18.00 uur vanaf evenemententerrein de Eng. Het defilé begint om 19.15. Van onderaan de Dalweg gaat het via het gemeentehuis (waar burgemeester Rob Metz staat) terug naar de Eng.

advertentie
advertentie