Afbeelding
Artishock

Kunst en muziek hand in hand in Artishock Soest

3 mei 2022 om 15:30 Kunst

SOEST De periodieke combi van kunst en muziek staat zaterdag 7 mei weer op het programma in Artishock. In het verenigingsgebouw aan de Steenhoffstraat 46a wordt om 20.00 uur een expositie geopend, een half uur later gevolgd door JazzClub.

Garant voor de expositie staat de Baarnse kunstschilder Jan Stork die bekend staat om zijn kleurrijke werken. Hij gebruikt vooral warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, waardoor de werken doen verlangen naar de zomer.

Stork begon na zijn werkzame leven met schilderen. ,,Maar eigenlijk ben ik altijd in mijn hoofd met schilderen bezig geweest. Vanaf het voortgezet onderwijs. De docent zei: je moet naar de Rietveldacademie maar daar was geen geld voor.”

Hij heeft altijd veel gefotografeerd en is langzamerhand begonnen met schilderen. Eerst met acryl, toen olieverf en nu veelal een combinatie van acryl en olie. Voor die tijd tekende en aquarelleerde hij ook. ,,Maar daarvoor moet je erg precies zijn.” Nu gaat hij toch weer het fotograferen oppakken. En hij wil ook wel mensen schilderen en is daarmee aan het experimenteren.

De expositie is te bezichtigen tot eind mei. Openingstijden: woensdag- en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en maandag- en woensdag van 19.15 tot 20.15 uur. Verder in overleg tel: 06 25586354.

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend om 20.00 uur in Artishock waarna om 20.30 een jazzsessie volgt van de JazzClub met het Kongsi Trio. De muzikanten van ‘Kongsi’ zijn geïnspireerd door muziek van Astor Piazolla, Pat Metheny, Keith Jarrett en John Scofield. Daarnaast spelen zij ook eigen composities. Gastspeler is Semmy Prinsen op tenorsax.

advertentie
advertentie