Afbeelding
Eempers

Feestelijke intocht Sinterklaas in Soesterberg

8 november 2019 om 15:00 Evenementen

SOESTERBERG ,,Feest!" Zo kondigt de organisatie de intocht van Sinterklaas in Soesterberg aan op zaterdag 23 november. Op het feestelijk verlichte Plusplein begint het feest om 18.00 uur met veel muziek in afwachting van de komst van de Sint en zijn Pieten.

Met medewerking van ondernemersvereniging ONS Netwerk hebben Suzanne en Loise Bezemer en Marc Bouckaert Sinterklaas uitgenodigd voor een bezoek aan Soesterberg. Het is dan de tweede keer die dag dat de Sint wordt ontvangen door burgemeester Rob Metz. Een week eerder is de Sint in Soest op bezoek.

OPTOCHT Terwijl op het Plusplein het podium feestelijk is versierd voor de komst per auto van de Sint, verzorgen een twintigtal pieten van de drumfanfare Victoria uit Bunnik de muziek. Leden van het show- en twirlteam Soesterberg geven in afwachting van de komst van de Sint een demonstratie. Evert ten Kate, voorzitter van ONS Netwerk, is ceremoniemeester. Na het officiële gedeelte op het Plusplein volgt een optocht door het centrum van Soesterberg. Die bestaat onder meer uit niet minder dan een zeventigtal pieten, zowel zwarte pieten als roetveegpieten, van de Sint en pietenclub uit Zeist. Er is ook een glutenvrije Piet, jongleerpieten, muziekpieten en lichtjespieten en acrobatenpieten. Verder rijden de trekkertram van De Stoeterij, een geluidswagen en een bijzonder voertuig van AutoControl Soesterberg mee. Sinterklaas is uiteraard het middelpunt van de optocht.

Hoe het weer ook zal zijn, er is in ieder geval een regen van papernoten te verwachten. De bezoekers worden door de Plus getrakteerd op chocolademelk en voor de kinderen is er een cadeautje.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie