Stephan Ott van De Eetvilla ontvangt gasten, onder wie burgemeester Rob Metz, op zijn terras.
Stephan Ott van De Eetvilla ontvangt gasten, onder wie burgemeester Rob Metz, op zijn terras. Jaap van den Broek

Het is eindelijk weer terrasweer

1 juni 2020 om 15:06 Corona

SOEST De terrassen zijn weer geopend, een opluchting voor horecaondernemers. Ook voor de gasten in de buitenlucht die tijdens de ruim twee maanden durende lockdown vrijwel alleen maar goed weer hebben gehad, maar gebonden waren aan balkon of tuin of een rustig plekje in de natuur.

Johan van Beek

Dankzij de versoepelingen kon er vandaag worden geproost op de heropening van de horeca, en: het is ideaal terrasweer. Bij De Eetvilla streek burgemeester Rob Metz neer, samen met Imara Overhand van de lokale tak van Horeca Nederland, en Liesa van Aalst, wethouder van economische zaken. Gastheer Stephan Ott is - net als al zijn collega's - blij dat hij weer gasten mag ontvangen. Het voorbeeld van Metz en zijn tafelgenoten werd en wordt overal in Soest gevolgd door veel inwoners die een verkoelend drankje met al dan niet een hapje erbij kunnen halen en hun directe woonomgeving even of iets langer kunnen ontvluchten.

Gemeente Soest ondersteunt horecaondernemers door grotere terrassen mogelijk te maken. De anderhalve-meter-economie vraagt om meer ruimte in de horeca zodat bezoekers hier veilig kunnen verblijven, aldus een woordvoerster. De gemeente stelt randvoorwaarden vast waarmee grotere terrassen bij de horeca mogelijk worden gemaakt voor dit seizoen.

Het coronavirus heeft een negatieve impact op alle ondernemers, zo ook op de horecaondernemers die al sinds half maart geen bezoekers meer mochten ontvangen. Om de horecaondernemers te steunen wordt een uitbreiding van de bestaande terrassen op gemeentegrond toegestaan. De horecaondernemers moeten voor een uitbreiding een terrasvergunning aanvragen.

(Later meer)

advertentie
advertentie