Afbeelding
Politie.nl

Burgemeester sluit drugspand Rumpler voor drie maanden

20 mei 2020 om 13:24 Misdaad

SOESTERBERG Bij een controle door de politie in een woning aan de Rumpler in Soesterberg werd medio april een hennepkwekerij aangetroffen. De controle vond plaats naar aanleiding van een melding. Het pand werd voor een groot deel gebruikt voor het kweken van hennep. Burgemeester Rob Metz heeft daarom besloten het pand voor de periode van drie maanden te sluiten.

Burgemeester Metz nam dit besluit na ontvangst van het verslag van de politie waarin bevestigd werd dat in een groot deel van het pand een kwekerij was gevestigd: ,,Door een melding van een burger heeft de politie onderzoek gedaan naar dit pand. Hierdoor is deze hennepkwekerij gevonden en heb ik het pand kunnen sluiten. Het melden van verdachte situaties zorgt ervoor dat Soest weer een stukje veiliger is geworden. Ik roep iedereen daarom op om verdachte situaties te melden bij de politie of de gemeente.”

Op grond van de Opiumwet heeft hij zijn bevoegdheid ingezet om het pand voor de periode van drie maanden te sluiten. Deze termijn van drie maanden is volgens de gemeente nodig om 'de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken'. Daarna kan het pand weer in gebruik worden genomen voor bewoning.

Vorige week werd ook al een drugspand aan de Di Lassostraat in Soest tijdelijk aan bewoning onttrokken.

advertentie
advertentie