De deelnemers starten maandag 22 mei vanaf de parkeerplaats bij SO Soest.
De deelnemers starten maandag 22 mei vanaf de parkeerplaats bij SO Soest. Johan van Beek

Ruim 2000 deelnemers in veertigste Avondvierdaagse Soest

16 mei 2023 om 10:00 Activiteiten

SOEST Meer dan tweeduizend mensen gaan maandag 22 mei op pad voor de eerste wandeling van de Avondvierdaagse. Omdat de voorinschrijving dit jaar digitaal was, denkt Sanne van Fulpen dat er meer mensen dan gebruikelijk zijn ingeschreven. Ze verwacht daarom maandag minder mensen die zich op het laatste moment inschrijven.

Onder de deelnemers bevinden zich tot nu toe 138 individuele lopers, de anderen zijn als groep aangemeld, voornamelijk door basisscholen. Zij starten maandag tot en met woensdag allemaal vanaf het parkeerterrein bij SO Soest aan de Bosstraat, voor de 10 kilometer om 18.00 uur en voor de 5 kilometer om 18.20 uur. Op de slotavond starten de wandelaars vanaf evenemententerrein de Eng. Rond 19.30 uur begint donderdag 25 mei het defilé bij het gemeentehuis.

Het is de veertigste keer dat de Avondvierdaagse in Soest plaatsvindt. De eerste editie was in 1982, corona zette in 20020 en 2021 een streep door de rekening. Dit jaar zijn er twee jubilarissen (40 en 60 keer) die zullen worden gehuldigd. Na afloop van dit wandelevenement nemen zes vrijwilligers van de Plaatselijke Regelings Commissie na vele jaren afscheid.

Later op deze site en in de Soester Courant van 24 mei meer over de (geschiedenis van de) Avondvierdaagse in Soest.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie