Vanaf de Bosstraat gingen de deelnemers op pad voor de eerste van vier wandelingen.
Vanaf de Bosstraat gingen de deelnemers op pad voor de eerste van vier wandelingen. Johan van Beek

Ongeveer 2000 Soesters op weg voor Avondvierdaagse

16 mei 2022 om 19:01 Activiteiten

SOEST Ongeveer tweeduizend Soesters zijn maandagavond van start gegaan voor de Avondvierdaagse. Het waren traditiegetrouw hoofdzakelijk basisscholieren die vanaf de parkeerplaats bij SO Soest op pad gingen voor de eerste tocht. Dat doen ze ook dinsdag en woensdag, waarna ze ook weer op de Bosstraat finishen.

De jongste groepen leggen elke keer 5 kilometer af, voor de oudere leerlingen zijn routes van 10 kilometer uitgestippeld. Alle deelnemers starten donderdag vanaf evenemententerrein de Eng. Ze maken dan eerst een wandeling en verzamelen zich daarna op de Gaesbeekerhof.

Vandaar begint rond 19.30 uur het defilé dat onder muzikale begeleiding via de Dalweg langs het gemeentehuis zal gaan en waar onder anderen burgemeester Rob Metz hen zal opwachten. Vanaf het Raadhuisplein lopen de wandelaars door naar het evenemententerrein waar een einde komt aan de Avondvierdaagse. Die kan voor het eerst sinds 2019 weer plaatsvinden. Het wandelevenement wordt hier sinds begin jaren tachtig georganiseerd. Door corona werd het wandelfeest in 2020 en 2021 afgelast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie