Kinderen kunnen in de zomer hun creativiteit kwijt.
Kinderen kunnen in de zomer hun creativiteit kwijt. Hans Lebbe

Creatief kamperen op Camping Idea in Soest

9 juli 2021 om 14:58 Activiteiten

SOEST Kinderen kunnen zich in de zomervakantie uitleven op Camping Idea. Duiken in het boekenbadje, knutselen, aanschuiven bij het voorleeskampvuur, meedoen met de speurtocht en een digitaal vliegtuig ontwerpen, het is allemaal mogelijk.

Volgens Simone Dirkze van Idea is er voor elke kinderleeftijd iets leuks te doen. ,,Of je nu 3 bent of 12. Er is vlak bij huis iets leuks te doen, maar het is ook leuk om een fietstochtje te maken naar een activiteit ietsje verderop, in Bilthoven of Zeist.”

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen bij Idea in Soest, maar dus ook in Bilthoven en Zeist naar de Zomerse Voorleeskwartiertjes komen. Aansluitend op de mooie zomerverhalen kunnen ze creatief aan de gang tijdens knutselen. De ene keer wordt misschien de mooiste vis van de zee gemaakt, de andere keer misschien wel een echte Gruffalo. ,,Het is elke keer een verrassing”, aldus Dirkze.

SPEURTOCHT Op de camping van Bibliotheek Idea kamperen hele leuke en bijzondere gasten. Peuters en kleuters gaan op zoek om deze te vinden, oudere kinderen mogen de rebussen oplossen.

Kids gaan aan de slag met robotjes. Ze hoeven niets van computers te weten, want dat ontdekken ze vanzelf. Zo kunnen ze een sleutelhanger met een 3D printer ontwerpen, een GIFje van zichzelf maken of een kermisattractie met een micro:bit. Zo kan iedereen een Robokid worden.

Wie graag creatief bezig is, kan meedoen kan een fantasie vakantie schilderen of een eigen minitent maken. Simone Dirkze: ,,Er zijn volop leuke activiteiten om er een prachtige zomer van te maken. Kinderen kunnen stickers sparen met de Idea spaarkaart. Elke volle kaart kan ingewisseld worden voor een cadeautje. Voor elke activiteit krijgen kinderen een extra sticker.”

Meer informatie: ideacultuur.nl/camping

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie