Het team van Sport Event Soest heeft er weer zin in. Vanaf zondag zijn de begeleiders weer op de Eng.
Het team van Sport Event Soest heeft er weer zin in. Vanaf zondag zijn de begeleiders weer op de Eng. Eigen foto

Sport Event Soest pakt draad weer op

2 juni 2021 om 17:00 Overig

SOEST De jonge begeleiders van Sport Event Soest (SES) pakken deze zomer de draad weer op. Op evenemententerrein de Eng is er op zowel zondag 6 juni als op zondag 4 juli weer een sportmiddag (14.00-16.00 uur). Van 19 tot en met 23 juli wordt op de Eng een sportweek gehouden.

De sportieve activiteiten zijn bestemd voor kinderen en jongeren. Nu de versoepelingen dat toelaten, gaan ze weer aan de slag met jonge inwoners van Soest.

Tijdens het sportfestival in de zomer (19-23 juli) kunnen kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar ‘s middags van 14.00 tot 16.00 uur terecht voor sport en spel op de Eng. Voor de jongeren (13-25 jaar) is er elke dag een programma van 19.00 tot 21.00 uur.

SESFESTIVAL Het enthousiaste jongerenteam zal dan een week lang gratis sport en spel aanbieden voor de kinderen en jeugd van Soest. Verder is er op vrijdag 23 juli van 14.00 tot 20.00 uur voor alle leeftijden het SESfestival, wat ook dit jaar weer groots wordt aangepakt. De sportweek wordt elk jaar feestelijk afgesloten met een gratis BBQ. Ook dit jaar is iedereen op vrijdag om 18.00 uur van harte welkom om samen dit festival af te sluiten.

ZONDAGMIDDAG Vanaf 6 juni is de ploeg ook weer elke eerste zondagmiddag van de maand present op het evenemententerrein voor een sport- en spelprogramma. Vanwege corona heeft dit stil gelegen, maar vanaf deze maand staat het team weer klaar.

Het gratis evenement in de zomerweek wordt voor de negende keer door de kerken aangeboden. Zij willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren die niet op vakantie zijn een gezellige week hebben. Naast de mogelijkheid om te kunnen sporten, delen de jongeren van het sportteam in de pauzes door middel van dramastukjes of een verhaal kort iets over hun geloof. De kinderen en jongeren bepalen zelf of zij hier naar willen luisteren of alleen willen sporten. Als kinderen of jongeren alleen willen komen sporten, zijn zij ook van harte welkom.

INFORMATIE Meer informatie over het evenement is te vinden op www.sporteventsoest.nl, de Facebookpagina en op Instagram.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie