Zwemmers De Duinkikkers in actie voor Swim To Fight Cancer
Zwemmers De Duinkikkers in actie voor Swim To Fight Cancer Swim To Fight Cancer - Anita van Crey

Zwemmers De Duinkikkers opnieuw succesvol in actie voor Swim To Fight Cancer!!

13 september 2021 om 16:32 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag hebben 21 zwemmers van De Duinkikkers deelgenomen aan Swim To Fight Cancer. Twee jaar geleden, tijdens de vorige editie, deed de zwemploeg ook al mee met de prestatiezwemtocht door de grachten van ‘s Hertogenbosch. Dat was nu ook het plan, maar omwille van de waterkwaliteit in die grachten werd voor deze editie uitgeweken naar De IJzeren Man in Vught. Net als vier jaar geleden, toen ook last-minute een alternatief gezocht moest worden, was deze mooie locatie in één dag omgetoverd tot wedstrijdlocatie van Swim To Fight Cancer.

Het werd een dag met een gouden randje. Ondanks het snelle schakelen was het evenement uitstekend georganiseerd, had iedereen zin om te water te gaan en werd er ondanks alle individuele verhalen veel gelachen. Iedere deelnemer had immers een eigen reden om (weer) mee te doen aan dit mooie evenement; van een overleden of genezen familielid, of zelfs iemand die op dit moment ziek is. De ploeg steunde elkaar ook vandaag weer door dik en dun.

Het gemeenschappelijke doel was natuurlijk om zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen, om daarmee een bijdrage te kunnen leveren in diverse onderzoeken naar geneesmiddelen van kanker. De stichting FIght Cancer geeft jonge talentvolle onderzoekers de kans om de gewenste onderzoeken uit te voeren. De donatieteller loopt gestaag door richting de €7.000,-!! Voor de gehele Swim To Fight Cancer in ‘s Hertogenbosch is tot op heden ruim €475.000,- opgehaald. Tot het einde van de maand kan er nog steeds gedoneerd worden.
 

--- Kick-off wedstrijd ---
Op zaterdag werd er ook al gezwommen. In het eigen Sportboulevard de Engh stond de Kick-off wedstrijd op het programma. Gesterkt door het zomerprogramma werden er zo vroeg in het seizoen al veel mooie races gezwommen. Liefst 59 persoonlijke records werden er verbroken, waarbij Tess Bemer (50 vlinder + 50 rug) en Niek van Leeuwenkamp (50 vlinder + 100 wissel) zelfs ieder twee individuele clubrecords zwommen. Bemer en van Leeuwenkamp zwommen samen met het team ook nog een clubrecord. Op de 8x50 meter vrije slag, het slotstuk van de wedstrijd, zwom het tweetal met Rhodee van den Ham, Emma Schalken, Mart van Leeuwenkamp, Lucas Bemer, Youri Voet en Merel Visser een flinke hap van het staande record af.

advertentie
advertentie