Stilte voor de storm!
Stilte voor de storm! De Duinkikkers - Rik de Groot

Zwemploeg De Duinkikkers op dreef in eerste wedstrijd van het jaar!

20 juni 2021 om 00:08 Sport Deel je nieuws

Stilte voor de storm! Letterlijk, want afgelopen zaterdag werd dan ein-de-lijk de eerste zwemwedstrijd van het kalenderjaar 2021 gezwommen. Na de zwembadsluiting van vijf maanden, is de zwemploeg pas ruim vier weken volledig in training. De verwachtingen waren dan ook niet heel hoog gespannen, maar in het eigen Sportboulevard de Engh dachten de 48 deelnemende Duinkikkers daar anders over. Een half jaar na de laatste officiële krachtmeting toonden ze aan nog steeds de tegels uit het bad te kunnen zwemmen.

Speaker Ton de Jong voorzag de wedstrijd van commentaar, had zich vooraf goed ingelezen en wist dat er liefst zeven (!!) debutanten meededen vandaag. De ervaren speaker stelde het zevental gerust en wenste ze (Anouk Kuijer, Figo Los, Rosa van der Pouw, Jasmijn Swaab, Eneas Verbakel, Eola Verbakel en Ylva Visser) extra succes en vooral veel zwemplezier. Dat spatte er direct vanaf, en gedurende de wedstrijden waren de eerste vorderingen al goed zichtbaar.

Dat ontging ook coaches Annuska Boekema, Lonneke van Veen, Rik de Groot, Tijmen Linthorst en Sven van Zanten niet. Zij vielen van verbazing in verbazing. Van de 147 starts werden er liefst 102 omgezet in een persoonlijk record! Daarnaast werden tien clubrecords verbeterd: Tess Bemer (50 rug en 50 vlinder), Senna Boogmans (50 vlinder en 100 vrij), Rhodee van den Ham (50 school en 100 school), Niek van Leeuwenkamp (50 vlinder), Anna Strang van Hees (50 school en 100 school) en Abel op den Velde (50 rug).

Een prestatie die we écht niet kunnen vergeten; Niek van Leeuwenkamp en Youri Voet zwemmen onder de minuut op de 100 vrij, het koningsnummer. En als we door de uitslagen scrollen zouden we nog veel meer deelnemers kunnen benoemen. Dat laat zien dat er over de hele linie sterk werd gezwommen, wat vanzelfsprekend naar meer smaakt. Zo zei ook één van de jongste talenten van de Soesters aan het einde van de wedstrijd: ”ik wil eigenlijk nog wel een paar keer zwemmen”. Die kansen komen er binnenkort nog genoeg!

advertentie
advertentie