Sfeerimpressie  -  Onderlinge wedstrijd 3  (De Duinkikkers)
Sfeerimpressie - Onderlinge wedstrijd 3 (De Duinkikkers) De Duinkikkers - Marieke Keuning

Opnieuw zwemrecords voor Duinkikkers op onderlinge wedstrijd!

14 december 2020 om 00:02 Sport Deel je nieuws

Wat ons de komende dagen te wachten staat aan nieuwe maatregelen lijkt niet heel positief voor de zwemsport, maar daar dachten de jeugdzwemmers van De Duinkikkers afgelopen zondag absoluut niet aan! In Sportboulevard de Engh zwommen ze alweer de derde onderlinge wedstrijd. Met officiële officials (en dus officiële resultaten) en de nodige andere vrijwilligers zorgden de Soesters weer voor uitstekende omstandigheden om hard te zwemmen!

Coaches Tijmen Linthorst, Robin Roskam en Sven van Zanten zagen naast de technische progressie ook weer 54 persoonlijke records sneuvelen. Geen wedstrijd zonder clubrecords, want ook bij deze derde onderlinge wedstrijd werden er op 5 afstanden records uit de boeken gezwommen!

Lucas Bemer zwom een uitstekende 800 meter vrij (CR), aangezien hij ook halverwege, na 400 meter, zelfs al een clubrecord wist te noteren! Tess Bemer revancheerde zich van de vorige wedstrijd door nieuwe records op de 100 meter rug en vlinder bij te schrijven. Anna Strang van Hees koos voor de zware 400 meter wissel, waarop ze het staande record van Daniek Willemse verpulverde.

Op de uitdagende 400 wissel zwommen daarnaast ook Koen en Niek van Leeuwenkamp, Luuk Roskam en Rhodee van den Ham uitstekend. Youri Voet was echter de uitblinker, door zijn records op de 400 wissel en de 800 vrij te overtreffen. Ook onderweg sprokkelde hij al de nodige PR's bij elkaar.

Merel Sherrell en Anne Zweers zwommen de 800 vrij, de langste afstand van de dag, ook uitstekend. De riante persoonlijke records van Elizan Durmaz, Chris de Jong, Tim Keuning, Femke Postma, Jelle Postma, Emma Schalken, Abel op den Velde en Noortje op den Velde mogen ditmaal niet onbenoemd blijven. 

advertentie
advertentie