Afbeelding
Eempers

Lekkage uit auto's door botsing in Soest

31 juli 2020 om 14:38 Ongeval

SOEST Vele hulpdiensten werden vrijdagmiddag ingezet na een aanrijding op de Koningsweg tussen een vrachtauto en een SUV. Beide bestuurders werden nagekeken door ambulancepersoneel dat vaststelde dat ze met de schrik waren vrijgekomen. Beide auto’s liepen zware schade op en moesten worden weggesleept.

Jan van Steendelaar

De aanrijding gebeurde doordat de chauffeur van een vuilnisauto geen voorrang verleende aan de bestuurder van de SUV. Volgens de vrachtwagenchauffeur, die normaal bijrijder op de auto is maar nu als chauffeur zijn vaste collega verving die met vakantie is, had de SUV, die op de Koningsweg richting Baarn reed, zijn knipperlicht naar rechts uitstaan. Hij veronderstelde daarom dat de auto de Belvédèreweg zou inrijden waar hij uitkwam. De SUV reed echter rechtdoor met de botsing als gevolg. De bestuurder van de SUV ontkende dat hij zijn knipperlicht had uitstaan. 

SPEKGLAD Door de aanrijding lekte de SUV koelvloeistof en de vrachtwagen olie. Daardoor werd het wegdek spekglad, reden om de brandweer in te schakelen. Die gebruikte eerst een reinigingsmiddel en zand om de ergste lekkages in te dammen. Ook de provinciale medewerkers schoten te hulp met absorberende korrels. Nadat deze waren opgezogen, kon de brandweer met ontvetter het wegdek schoonmaken en vervolgens schoonspuiten. Ten slotte kwam een zoab-wagen de weg verder droogmaken, zodat er geen slipgevaar meer was voor het verkeer.

VERTRAGING Gedurende de inzet van de hulpdiensten moest het verkeer om de plaats van het ongeval worden geleid, wat tot vertragingen leidde. Na ruim twee uur kon het verkeer weer ongehinderd door.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie