Afbeelding
Jan van Steendelaar

Marechaussee betrokken bij aanrijding in Soesterberg

25 juli 2020 om 16:16 Ongeval

SOESTERBERG Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Van Weerden Poelmanweg is zaterdagmiddag een inzittende gewond geraakt. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. Een van de betrokken auto’s was een patrouillewagen van de Koninklijke Marechaussee. 

Jan van Steendelaar

Het verkeer tussen Soest en Soesterberg is lange tijd gestremd geweest. Het werd ter hoogte van het Heezerspoor aan de Soester kant en de Verlengde Paltzerweg aan de Soesterbergse kant teruggestuurd en moest omrijden via Amersfoort of Den Dolder.

Het ongeluk werd veroorzaakt door een automobilist die vermoedelijk vanaf de parkeerplaats van restaurant ’t Hoogt kwam. In de richting van Soesterberg reed de auto van de marechaussee, waarvan de bestuurder de vertrekkende auto niet kon ontwijken. Zijn mislukte poging om toch een aanrijding te voorkomen eindigde in de linkerberm.

Voor zover bekend kwamen de inzittenden van de marechaussee-auto met de schrik vrij. Er was veel politie en marechaussee op de been voor onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie