Bij de controle van begin deze maand werden ook drie aanhoudingen verricht.
Bij de controle van begin deze maand werden ook drie aanhoudingen verricht. Caspar Huurdeman

Drugspand in Soest voor een jaar gesloten

22 maart 2021 om 17:41 Misdaad

SOEST Het pand aan het Weteringpad in Soest waar begin deze maand illegale wapens en drugs werden gevonden, moet een jaar dicht blijven. Dat heeft burgemeester Rob Metz maandag besloten.

Begin maart zijn bij een controle illegale wapens en drugs aangetroffen in een pand aan het Weteringpad te Soest. De controle gebeurde naar aanleiding van een melding. Burgemeester Metz heeft toen het pand direct gesloten voor een periode van drie weken. Nu heeft de burgemeester, na ontvangst van de rapportage van de politie, besloten het pand voor twaalf maanden te sluiten. 

Metz sluit het pand op grond van de Opiumwet. De periode van twaalf maanden is volgens hem ,,nodig om de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken. Daarna kan de eigenaar het pand weer gebruiken als bedrijfspand.”

MELDING De burgemeester onderstreept nog maar eens het belang van het doen van een melding. ,,Door een melding van een burger heeft de gemeente samen met de politie onderzoek gedaan naar dit pand. Hierdoor zijn de wapens en drugs gevonden en heb ik het pand gesloten. Er komen steeds vaker meldingen van inwoners over dit soort zaken bij ons binnen. Hier ben ik heel blij mee, want alleen samen met onze inwoners kunnen we Soest veiliger maken. Inwoners kunnen ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem melding doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie