Na de vondst van (nog niet bekend gemaakte) spullen werden drie personen uit het pand aangehouden en meegenomen door de politie.
Na de vondst van (nog niet bekend gemaakte) spullen werden drie personen uit het pand aangehouden en meegenomen door de politie. Caspar Huurdeman

Illegale wapens en drugs in bedrijfspand Weteringpad Soest

2 maart 2021 om 17:15 Overig

SOEST De politie heeft dinsdag drie personen aangehouden in een bedrijfspand aan het Weteringpad in Soest. Dat gebeurde tijdens een integraal onderzoek dat de politie er in samenwerking met de gemeente verrichtte. Er werden volgens de gemeente illegale wapens en drugs gevonden.

Op last van burgemeester Rob Metz is het pand voor de duur van in elk geval drie weken gesloten. In die periode wordt bekeken of er verdere handhavende acties nodig zijn. Met de sluiting komt de locatie nu in elk geval tot rust, zoals de burgemeester dat zegt.

GETIPT Politie en gemeente waren getipt door een burger over mogelijk criminele activiteiten. Dat was aanleiding om het onderzoek gezamenlijk uit te voeren. Tijdens het onderzoek werden de verboden spullen aangetroffen en moesten drie aanwezige personen meteen mee naar het bureau. De wapens en de drugs zijn in beslag genomen.

DOLK Volgens een getuige zou de eigenaar zich erg boos hebben gemaakt. Een andere getuige zegt gezien te hebben dat een agent in een zogenaamd bewijszakje een dolk had, die in beslag genomen was. De vondsten door de politie en de gemeente waren ook aanleiding voor een urenlang onderzoek in het gebouw op industrieterrein Soestdijk.

Burgemeester Metz is blij dat er een melding was gekomen van een burger. ,,Het melden van een verdachte situatie zorgt ervoor dat Soest weer een stukje veiliger is geworden. Ik roep daarom iedereen op verdachte situaties te melden bij de politie of de gemeente.”

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie