Evenals in november 2018 werd er vrijdagmiddag een inval gedaan bij het autobedrijf aan de Nieuweweg.
Evenals in november 2018 werd er vrijdagmiddag een inval gedaan bij het autobedrijf aan de Nieuweweg. Caspar Huurdeman

Weer inval bij Blink Auto aan Nieuweweg in Soest

19 februari 2021 om 16:59 Misdaad

SOEST Bij Blink Auto in Soest is vrijdagmiddag de politie naar binnengestapt. Wat de aanleiding voor de inval is in het autobedrijf aan de Nieuweweg, is nu nog niet bekend. Het heeft te maken met een lopend onderzoek, maar meer erover wil de politie ‘om tactische redenen’ in dit stadium beslist niet kwijt. Later werd bekend dat de politie ook heeft gezocht bij een vestiging van het bedrijf aan de Koningsweg in Soest.

In november 2018 werd er ook een inval gedaan door onder meer politie en douane. Toen werd, verstopt in het plafond van het bedrijfspand, een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen, zoals hasj, en harddrugs, XTC-pillen (MDMA) en cocaïne. Daarna werd op last van de burgemeester de zaak voor de duur van een jaar gesloten.

VERBORGEN RUIMTEN Bij die gezamenlijke actie van politie, belasting/douane en het Openbaar Ministerie werden ook drie auto’s in beslag genomen voor technisch onderzoek. In één auto werd een ingebouwde, verborgen ruimte ontdekt. De politie weet dat drugscriminelen van dit soort ruimten gebruik maken om drugs te vervoeren. De verdenking was toen dat in het bedrijf dit soort ruimten in auto’s werden ingebouwd om dergelijke drugstransporten mogelijk te maken.

Gezien de toenmalige inval en sluiting gingen er vrijdagmiddag meteen speculaties rond dat er weer sprake zou zijn van een relatie tot drugshandel. De politie gaat daar niet op in. Ze wil het eigen onderzoek dat al langer loopt niet in de wielen rijden.

De politie verscheen vanmiddag met verschillende eenheden bij het autobedrijf in Soest. Er gingen ook politiehonden mee naar binnen.

advertentie
advertentie