Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Politie Ede

Woning Veldweg na vondst hennepkwekerij voor drie maanden gesloten

18 maart 2021 om 14:27 Misdaad

SOEST Op last van burgemeester Rob Metz blijft een pand aan de Veldweg voor een periode van drie maanden gesloten. Niemand krijgt toegang, ook de eigenaar niet. In februari was in het gebouw een hennepkwekerij ontmanteld door de politie.

Dat gebeurde toen nadat een melding was binnengekomen over mogelijke criminele activiteiten in de woning. Bij een controle werd vastgesteld dat er binnen hasj werd geteeld. Alle planten en materialen werden in beslag genomen.

OPIUMWET Op grond van de Opiumwet heeft de burgemeester het pand nu voor drie maanden gesloten. Dat is in dit soort gevallen een gebruikelijke stap. De bedoeling ervan is de bekendheid van het pand binnen het criminele circuit te doorbreken. Pas over drie maanden kan de eigenaar de woning weer als woning in gebruik nemen.

MELDINGEN ,,Door een melding van een burger heeft de politie onderzoek gedaan naar dit pand. Hierdoor vond de politie deze hennepkwekerij en heb ik het pand gesloten”, verklaart burgemeester Metz. ,,Er komen steeds vaker meldingen van inwoners over dit soort zaken bij ons binnen. Hier ben ik heel blij mee, want alleen samen met onze inwoners kunnen we Soest veiliger maken! Inwoners kunnen ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem melding doen.” Het nummer daarvan is 0800-7000.

advertentie
advertentie