Afbeelding
rechtspraak.nl

Slachtoffer verkrachting kende dader wel

10 maart 2020 om 14:00 Misdaad

SOEST (JPU) Een 22-jarige vrouw uit Soest bleek de 'onbekende man' die zij beschuldigt van verkrachting toch te kennen. Dat werd dinsdag duidelijk in de rechtbank in Utrecht.

De vrouw verklaarde eerst dat zij was vastgebonden en verkracht door een onbekende man. Maar de twee hadden een afspraak, bleek dinsdag. Het OM vindt ondanks die nieuwe informatie nog steeds dat er sprake is van verkrachting. De officier van justitie eiste drie jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen de 21-jarige Zandvoorter wegens verkrachting, diefstal met geweld en heling. Daarnaast wil het OM een contactverbod en schadevergoeding voor de ouders van het meisje.

De jonge vrouw vluchtte op 4 oktober vorig jaar naar de buren. Ze vertelde dat ze was vastgebonden en verkracht door een onbekende in haar woning. Haar vader moest op zijn werk gebeld worden. De familie moest met het meisje langs politiebureaus en verschillende ziekenhuizen. De Zandvoorter meldde zich dezelfde dag bij de politie in zijn woonplaats. Uit de woning in Soest zouden vervolgens computerapparatuur en telefoons zijn gestolen.

De vader van het slachtoffer schreef aan de rechtbank dat hem het ergste is overkomen wat een vader kan overkomen. Zijn dochter is verkracht op de plek waar zij zich juist veilig moet voelen.

De vrouw die verklaart te zijn verkracht, hield lang vol dat zij de verdachte niet kende. Dat klopte niet. Ze gingen al een week met elkaar om. Ze hadden op de bewuste dag in het najaar van 2019 afgesproken in Soest. Zij had haar pinpas aan de Zandvoorter afgestaan. Die pas was, zo bleek later, gebruikt bij marktplaatsfraude.

Bovendien zou volgens justitie en het slachtoffer uiteindelijk ook meer geld van de rekening van de vrouw zijn gehaald door de verdachte.

VOORARREST De verdachte houdt vol dat de seks vrijwillig was. De vrouw is groter en veel sterker dan hij, beweerde de verdachte in de rechtbank. Hij is door alle wisselende verklaringen van de vrouw na vijf maanden voorarrest vrijgelaten.

De verdediging van de Noord-Hollander suggereerde dat het meisje haar eigen telefoon expres is kwijtgeraakt. Die telefoon zou de verdachte namelijk juist vrijpleiten.

ONDUIDELIJK De advocaat betoogde dat er zoveel onduidelijk is in deze (zeden)zaak er niets anders kan volgen dan vrijspraak.

Het OM wijst er juist op dat de verdachte op zijn beurt weigert om de code te geven van zijn eigen smartphone. De officier wil ook dat de Zandvoorter zo snel mogelijk weer wordt opgesloten.

De uitspraak in deze zaak, die gisteren in de Utrechtse rechtbank diende, is op dinsdag 24 maart.

advertentie
advertentie