De flat aan de Rubenslaan waar rond middernacht is geschoten.
De flat aan de Rubenslaan waar rond middernacht is geschoten. Caspar Huurdeman

Meerdere schoten aan de Rubenslaan in Soest; woning gesloten door burgemeester

14 april 2024 om 11:16 Misdaad

SOEST Zaterdagavond 13 april 2024 rond middernacht werd een woning aan de Rubenslaan in Soest meermaals beschoten. De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden of camerabeelden te delen.

Zaterdagavond rond 23.55 uur werden meerdere schoten gelost in de richting van de woning. Op dat moment was één persoon in de woning aanwezig, en bleef ongedeerd. De verdachten reden in een auto weg, in de richting van de Dalweg.

De politie heeft direct een groot onderzoek gestart, onder andere met een speurhondengeleider en de forensische opsporing. In de buurt werd gezocht naar de verdachten, maar zij zijn niet meer aangetroffen. Ook is een digitaal buurtonderzoek gestart om meer informatie te verkrijgen over het schietincident. Omstanders meldden dat er drie kogelhulzen gevonden zouden zijn. De politie kon dit niet bevestigen. 

INFORMATIE OF CAMERABEELDEN

Heeft u mogelijk wat gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het politieonderzoek? Bezit u een deurbelcamera of ander soort camera die mogelijk beelden heeft opgenomen van het incident? Of heeft u andere informatie die interessant kan zijn voor de politie? Deel het direct! Dat kan via 0900-8844 of via het tipformulier hieronder. Volledig anoniem uw informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Aldus de oproep van de politie Midden-Nederland. 

Update:

SLUITING WONING RUBENSLAAN

Burgemeester Metz heeft besloten de woning per direct te sluiten. De getroffen familie heeft elders onderdak gevonden.

Gedurende het onderzoek en voor de veiligheid van bewoners en omwonenden heeft burgemeester Metz besloten de woning per direct te sluiten. De sluiting is voor de komende vier weken. Op grond van artikel 174a Gemeentewet is de burgemeester bevoegd dit te doen. Burgemeester Metz nam dit besluit na ontvangst van het verslag van de politie waarin bevestigd werd dat de woning is beschoten.

Burgemeester Rob Metz: ,,Ik roep iedereen op om verdachte situaties te melden bij de politie of de gemeente. Zeker in dit soort dreigende situaties is het van belang dat signalen worden opgepikt. Ook als u denkt dat wat u heeft gezien niet belangrijk is, kan dit de zaak wel net verder helpen. Dat kan via tel: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem tel: 0800-7000.”

advertentie
advertentie