Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie toont gewelddadige relschoppers nieuwjaarsnacht waarvoor ook een man uit Soest nu vastzit (video)

10 april 2024 om 08:05 Misdaad

SOEST Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van relschoppers die zich de afgelopen jaarwisseling hebben misdragen in het Brabantse Hedel. De politie wil graag weten wie deze mannen zijn. In datzelfde onderzoek werd gisteren ook een 29-jarige man uit Soest aangehouden.

In Hedel, tussen Zaltbommel en Den Bosch, heeft een kleine groep mannen zowel flink wat materiële schade op hun geweten als de verwondingen van een aantal politiemensen en hulpverleners. Ondanks uitgebreid onderzoek en regionale oproepen zijn er nog zeven verdachten op vrije voeten.

(de tekst gaat onder de video verder)


De gezochte mannen hebben zich in de nieuwjaarsnacht 2024 schuldig gemaakt aan vernielingen, brandstichtingen en pogingen tot zware mishandeling. Dat laatste gebeurde vooral door het gooien van bijzonder zwaar vuurwerk naar politie, Mobiele Eenheid en zelfs brandweerlieden.

KRACHTIGE EXPLOSIEVEN

,,Het leek alsof de daders letsel wilden toebrengen, zo bleven ze met het illegale vuurwerk gooien. Agenten en hulpverleners liepen gehoorschade op en één van hen zelfs een hersenschudding. Uit onderzoek blijkt dat sommige van de explosieven krachtiger waren dan een handgranaat”, aldus de politie.

,,Toevallige voorbijgangers die nacht van 31 december op 1 januari liepen ook serieus gevaar doordat er explosieven op hen af kwamen. Daarnaast is er met bierflessen naar de ME gegooid en zijn er onder meer afvalcontainers vernield en twee auto’s in brand gestoken.”

OMGEVING AMERSFOORT

,,De personen op de getoonde beelden hebben ieder een eigen code. Geef die alstublieft door als u iemand meent te herkennen. Een tip doorgeven kan als dat voor u beter voelt natuurlijk ook anoniem”, aldus de politie. ,,De verdachten hoeven overigens niet uit Hedel zelf te komen. Opvallend genoeg blijkt uit onderzoek dat meerdere personen uit het midden van het land komen, omgeving Amersfoort.” 

Bron: Opsporing Verzocht

Contact opnemen met de politie kan door te bellen met de Politie Opsporingstiplijn (gratis) op 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis) op 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief) op 088-6617734. Online informatie doorgeven kan via dit tipformulier (klik hier).

advertentie
advertentie