Een uitgebrande auto in Hedel tijdens de afgelopen jaarwisseling.
Een uitgebrande auto in Hedel tijdens de afgelopen jaarwisseling. ANP/Bart Meesters

Man uit Soest opgepakt voor ongeregeldheden tijdens jaarwisseling

9 april 2024 om 15:07 Misdaad

SOEST (ANP) De politie heeft dinsdag opnieuw iemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ongeregeldheden in Hedel tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het gaat om een 29-jarige man uit Soest. Hij is de vijfde verdachte die is aangehouden in deze zaak. De man zit vast en zijn rol bij het geweld wordt nader onderzocht, meldt de politie.

In de nieuwjaarsnacht werden in het Gelderse dorp politieagenten en brandweerlieden bekogeld met zwaar vuurwerk, waardoor een agent gehoorbeschadiging opliep. De gemeente Maasdriel gaf rond 02.00 uur een noodbevel af voor het centrum van Hedel. Ook werd de ME ingezet.

WONINGEN DOORZOCHT

Eerder werden een 22-jarige man uit Maasdriel, een 24-jarige man uit Zaltbommel, een 29-jarige man uit Ermelo en een 45-jarige man uit Hedel aangehouden. De man uit Zaltbommel is weer vrijgelaten, maar blijft verdachte. De anderen zitten nog vast. De politie heeft in verband met de zaak de afgelopen weken woningen doorzocht in Hedel, Zaltbommel, Ermelo, Uden, Krimpen aan den IJssel en Soest.

OPSPORING VERZOCHT

Begin deze maand toonde het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland foto’s van zeven mannen die nog worden gezocht. De aangehouden man is niet een van die zeven, zegt de politie. Omdat de politie er “sterk rekening” mee houdt dat de nog gezochte mannen ook elders uit het land komen, besteedt het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht dinsdag aandacht aan de zaak.

advertentie
advertentie