De politie verrichtte dinsdag forensisch onderzoek en vraagt nu om getuigen en camerabeelden.
De politie verrichtte dinsdag forensisch onderzoek en vraagt nu om getuigen en camerabeelden. Jaap van den Broek

Brandstichting gemeentehuis nog niet uitgesloten

28 november 2023 om 17:56 Brand

SOEST De politie wil na forensisch onderzoek in en rond het gemeentehuis brandstichting niet uitsluiten. Ze heeft eventuele getuigen opgeroepen zich te melden en vraagt buurtbewoners om beelden van bewakingscamera’s te delen.

Burgemeester Rob Metz zei dinsdagmorgen nog niet te verwachten dat de brand opzettelijk is veroorzaakt. ,,Maar  het onderzoek dat nu wordt uitgevoerd, wordt ook gedaan om zoiets te kunnen uitsluiten.”

De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag uit bij de balie van de afdeling Burgerzaken. Hoewel de brandweer het vuur redelijk snel had geblust, is er veel schade in het middendeel van het gemeentehuis aangericht. Een plafond stortte in en op de verdiepingen ontstond veel rookschade in het onlangs intern verbouwde en gemoderniseerde gemeentehuis. Ook de raadszaal in de rechtervleugel was dinsdagmorgen niet toegankelijk.

Vrijwel alle ambtenaren werken thuis. De publieksfuncties waren dinsdag dicht. De gemeente probeert hiervoor zo snel mogelijk een alternatieve plek te vinden. Probleem is dat alle apparatuur die nodig is voor de uitgifte van documenten, is vernield door de vlammen. De herstelwerkzaamheden in het middendeel van het gemeentehuis zullen weken, mogelijk maanden in beslag nemen, is de verwachting.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie