Nog één jaar op zondag, daarna verhuist Soest 1 naar de zaterdag.
Nog één jaar op zondag, daarna verhuist Soest 1 naar de zaterdag. Archieffoto BDUmedia/Ronald Kersten

SO Soest 1 vanaf 2024-2025 actief op de zaterdag

6 juni 2023 om 08:57 Voetbal

SOEST Het eerste elftal van SO Soest gaat een dag verhuizen. Vanaf het seizoen 2024-2025 speelt de hoofdmacht op de zaterdag in plaats van op de zondag. De Algemene Ledenvergadering van de sportorganisatie stemde maandagavond in met deze ‘historische stap’.

Op één tegenstem en enkele onthoudingen na schaarden de leden zich achter het voorstel van het bestuur. Het is een memorabel besluit want het eerste van de blauw-witten komt al 97 jaar op de zondag in actie.

Tijdens de ledenvergadering kwamen wel enkele obstakels ter sprake. De vrees bestaat dat het op zondag rustig gaat worden op de Bosstraat-Oost en het voor de lagere elftallen niet meer aantrekkelijk is om te spelen. Ook de bezetting van de kleedkamers op de zaterdag is een punt van aandacht. Voorzitter Ries de jong gaf aan dat er over de overgang en uitvoering met alle betrokkenen overlegd zal worden.

SO Soest speelt komend seizoen nog zondag tweede klasse. Het seizoen erna mag de club overstappen naar dezelfde klasse waarop het recht heeft, maar dan op de zaterdag. Afhankelijk van de indelingen in dat seizoen maken de blauw-witten over anderhalf jaar ook weer kans op het spelen van een lokale derby.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie