350 jeugdleden slapen straks in tenten op de Bosstraat-Oost.
350 jeugdleden slapen straks in tenten op de Bosstraat-Oost. SO Soest

Maffia deelt de lakens uit op voetbalkamp SO Soest

23 april 2022 om 11:00 Voetbal

SOEST In de meivakantie zal SO Soest de traditie van het voetbalkamp, na twee jaar corona-beperkingen, weer voortzetten. Voor de 36ste keer gaan de jeugdleden van SO Soest een week tegemoet van spel, spanning, plezier en voetbal. Het voetbalkamp van de blauw-witten, ooit in 1985 gestart op initiatief van toenmalig hoofdtrainer Ernst Brandes, heeft een bijzonder en ook wel actueel thema: voetbalmaffia.

Het is een kreet die veelvuldig te horen is op tribunes, langs de lijn en te lezen is op social media. Zodra een scheidsrechter of een VAR een beslissing neemt die niet in overeenstemming is van de wens van de niet door nuance gehinderde voetbalsupporter, valt de term voetbalmaffia. Het is een begrip dat ook gebruikt wordt als het gaat om matchfixing, omkoping en allerlei andere wantoestanden.

6-17 JAAR De sfeer van het SO Soest-voetbalkamp (2-5 mei) blijft verstoken van deze berichtgeving. Marien Koene, voorzitter van de voetbalkamp commissie: ,,Maar liefst 350 jeugdleden hebben zich aangemeld voor het evenement. Van de jonge Blauwe Leeuwen vanaf 6 jaar tot en met de jeugdleden onder 17 jaar. Zij bivakkeren in tenten en nemen deel aan tal van activiteiten op het terrein van de vereniging. Het thema is een knipoog naar de actualiteit. Wij springen daar op in met onze activiteiten.”

Er zijn 350 deelnemers en ongeveer 150 vrijwilligers actief tijdens het kamp

VRIJWILLIGERS Zoals gebruikelijk werken er veel vrijwilligers mee aan het voetbalfestijn. Koene: ,,Buiten de deelnemers om helpen er meer dan 150 mensen in de begeleiding, organisatie, training, bardienst, EHBO en op- en afbouw. De oudere jeugd en jonge senioren gaan de jeugdteams begeleiden en er mede voor zorgen dat het kamp na twee jaar afwezigheid weer een geweldige SO Soest-belevenis wordt.”

SAAMHORIGHEID ,,De saamhorigheid tussen de deelnemers en de oudere jeugd is hartverwarmend. Binnen no time hadden zich meer dan zestig jongeren tussen de 18 en 23 jaar aangemeld om de hele week actief te zijn als vrijwilliger. Deze saamhorigheid is typerend voor SO Soest, waar we ook echt trots op zijn. Dat de voetbalmaffia onze vereniging gedurende een week overneemt zal voor de deelnemers en vrijwilligers een prachtig avontuur zijn.”

INTERNATIONAAL Bij SO Soest staan meer grote evenementen op het programma. Zoals het U12-tournament (11-12 juni) met een internationaal deelnemersveld. Tien buitenlandse clubs komen naar Soest, waaronder Borrussia Dortmund, FC Midtjylland, PAOK Saloniki, Legia Warschau en Nottingham Forrest. De organiserende club ontvangt ook PSV, Feyenoord, AZ, FC Twente en Vitesse. Ajax is dit jaar verhinderd.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie