‘Maximaal 400 asielzoekers op Kamp van Zeist’ bij Soesterberg

26 jan 2022, 11:57 Maatschappelijk
Johan van Beek
De tiny houses die nu op het Kamp van Zeist staan, moeten worden verplaatst om ruimte te maken voor een AZC.
De tiny houses die nu op het Kamp van Zeist staan, moeten worden verplaatst om ruimte te maken voor een AZC.

SOESTERBERG/ZEIST Maximaal 400 asielzoekers op Kamp van Zeist. Na drie jaar een grondige evaluatie. Dat is de opdracht die de gemeenteraad van Zeist dinsdagavond heeft meegegeven aan burgemeester en wethouders van die gemeente. De colleges van Zeist en Soest moeten die voorwaarden meenemen in het overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Het COA wil gedurende vijf jaar 700 vluchtelingen aan de rand van Soesterberg opvangen. Dat aantal vinden beide gemeenten teveel. Bovendien zal er bij het COA op worden aangedrongen om vooral gezinnen met jonge kinderen naar Soesterberg te laten komen. Op alleenstaande mannen die vooral om economische redenen naar Nederland zijn gekomen, zit niemand te wachten.

In Soesterberg maken veel mensen zich zorgen over nieuwe incidenten.

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.