SO Soest-FC Weesp
SO Soest-FC Weesp Ronald Kersten

Eén helft goed voetbal is genoeg voor overwinning SO Soest

2 maart 2020 om 08:10 Voetbal

SOEST Na twee mindere wedstrijden heeft SO Soest zich zondag gerehabiliteerd met een 4-2 overwinning op FC Weesp. Volgens coach René van der Kooij speelden zijn pupillen goed voetbal en zat er veel plezier in zijn team.

Ton van Zoeren

Op het winderige sportpark moest de thuisclub het opnemen tegen een oude bekende, want Arno Copier had de Bosstraat ook weer gevonden. De doelman van Weesp stond al tussen de palen ten tijde dat menig selectiespeler van SO Soest nog luiers nodig had. De routinier had de pech dat hij een goed draaiende voetbalmachine tegenover zich vond en al snel de wandeling naar het net moest maken. Eerst was het Thijs Janmaat die een inzet van debutant Youp van Zonneveld pardoes tegen zijn pantoffel kreeg.

,,Het was een lucky goal. Ik had het geen eens in de gaten'', aldus de doelpuntenmaker. De in de winter van DHSC overgekomen Redouan Boussoufi maakte in de twintigste minuut een eind aan het laatste beetje verzet van de gasten door de 2-0 in te tikken. Vijf minuten voor rust prikte Ali Coban een voorzet van Boussoufi eenvoudig binnen. De 3-0 was volgens Coban een echte spitsengoal. ,,Ik stond op de goede plek en kon hem niet missen.''

SPELPEIL Na de onderbreking staakte de doelpuntenmachine en daalde het spelpeil. Weesp besloot de gastheer te helpen, want een inzet van Miquel van Ginkel werd door een verdediger tot treffer getransformeerd: 4-0.

Coach Van der Kooij vond dat zijn ploeg na de vlotte voorsprong in slaap was gevallen en baalde van de twee tegengoals die volgden. Vooral de eerste nam hij zijn ploeg kwalijk. Ali Coban zat het evenmin lekker. ,,De eerste helft waren wij gewoon goed. Positioneel stonden wij goed en gaven Weesp maar één kans, maar die pakte Midas goed. Maar de tweede helft begonnen we veel te zwak. Na die 4-0 merk je dat het hier en daar toch wat minder wordt. Het gebeurt ons vaker, maar ik weet niet waar dat aan ligt. Het is wel een dingetje waaraan wij moeten werken. Als we vandaag goed doorgezet hadden, hadden we er zeker vier doelpunten bij gemaakt.''

STAPPEN GEMAAKT Janmaat vond Weesp een matige tegenstander. ,,Maar wij moesten aantreden zonder vier basisspelers. Jorney Kappenberg, Bas Tullemans, Rayendall Bitorina en Guido de Hiep. Toch hebben we vandaag weer stappen gemaakt, want de afgelopen wedstrijden tegen Theole en Dios waren gewoon slecht. Niettemin zal er nog een tandje bij moeten, want de volgende tegenstanders zijn van een ander kaliber dan Weesp'', aldus de frêle verdediger die graag mee naar voren gaat.

De hoge klassering van SO Soest is voor hem geen verrassing. ,,Dat komt door de trainer. Ik heb bij SO Soest nog nooit zo'n goede trainer gehad. Hij heeft veel verstand van voetbal en heeft oog voor iedereen en houdt alles in de gaten. Klieren op de training is er niet bij, want het is keihard trainen onder hem. Maar ook volgend jaar onder de nieuwe trainer Frank (Bruijnis, red.) gaan we ook grote stappen maken.''