Abel Forger, direct na zijn zege in de eerste ronde van het enkelspel.
Abel Forger, direct na zijn zege in de eerste ronde van het enkelspel. Mark Brasser

‘Nachtwerk’ voor Abel Forger in Australië

Tennis

SOEST De meeste Soesters zullen komende nacht om één uur op één oor liggen. Waarschijnlijk gaat dat niet op voor Freddy Forger en Sonja Huizinga. Zij zullen dan eerder op het puntje van hun stoel voor de buis zitten om de verrichtingen van hun zoon Abel in Australië te volgen.

De zeventienjarige tennisser uit Soest moet om 11.00 uur lokale tijd de baan op voor zijn partij tegen Oliver Ojaakar. Deze grote, sterke Est was er mede verantwoordelijk voor dat Forger zondag in de eerste ronde van het dubbelspel werd uitgeschakeld. Nu, in het enkelspel, betreft het een partij in de tweede ronde. Forger won eerder van de Amerikaan Bigun (2-6, 6-1, 7-6). Ojaakar was in die fase van de Australian Open te sterk voor de thuisfavoriet Schoeman (7-5, 6-4).

LAATSTE ZESTIEN Forger en Ojaakar strijden vannacht om een plek bij de laatste zestien. In het jeugdtoernooi van het Grand Slam is Forger als zestiende geplaatst. Ojaakar heeft geen beschermde status. Wel of geen plaats op de ranking zegt echter nog niet zoveel. De Chinees Tianhui Zhang was vorige week qualifier op het voorbereidende ITF-toernooi in Raralgon Hij klopte in een bijna vier uur durende partij Forger in de eerste ronde en reikte later tot de halve finale, onder meer door een zege op de als eerste geplaatste tennisser.

Zhang moest zich ook in Melbourne eerst kwalificeren voor het eindtoernooi, en staat inmiddels in de tweede ronde. Als Zhang en Forger beiden winnen, staan ze in de derde ronde weer tegenover elkaar, dan om uit te vechten wie er naar de kwartfinales mag.

De wedstrijd Forger-Ojaakar is te volgen via Discovery+.

advertentie
advertentie