Blijdschap bij Hans van Gool, Axel Diemers en René de Gier. SHOT 1 werd kampioen en gaat dus weer naar de hoofdklasse.
Blijdschap bij Hans van Gool, Axel Diemers en René de Gier. SHOT 1 werd kampioen en gaat dus weer naar de hoofdklasse. Ronald Kersten

SHOT gaat weer eens 'heen'

20 november 2019 om 21:31 Tafeltennis

SOEST 'Als je kampioen wordt, dan moet je het ook goed doen.' Met die gedachten begon SHOT aan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Gispen. De Soesters hadden aan vier punten voldoende om nu al kampioen te worden. Het werden er tien: 10-0.

Peter Pos

,,Deze uitslag was wel een beetje geflatteerd'', bekende teamcaptain René de Gier onmiddellijk. ,,Veel partijen eindigden in vijf games, al werd het in die vijfde game vrijwel nooit spannend. Wij konden dan steeds een tandje bijzetten."
In slechts één vijfde game moesten de Soesters er flink aan trekken. Dat was ook nog eens in de beslissende partij. Na de eerste ronde waarin SHOT dus drie keer won zou winst in de dubbel ook meteen het kampioenschap opleveren. Heel veel spanning stond er ook niet op, daarna kreeg de ploeg namelijk nog eens zestien (!) kansen om alsnog de champagne te kunnen ontkurken.
SHOT trad deze keer aan met het drietal Hans van Gool, Axel Diemers en René de Gier. Martin Fransen ontbrak tijdens de kampioenswedstrijd, maar had ook een groot aandeel in het succes. De dubbel van De Gier en Diemers werd uiteindelijk de spannendste partij van de avond, maar toen de 11-8 eindstand op het bord kwam, was het feest.
Dat kwam vooral doordat SO Soest 5 aanwezig was. Van Gool is al jaren coach van die ploeg en hij werd flink aangemoedigd. ,,In mijn eerste partij kwam ik met 2-0 achter. Ik bleek best wel een sterke tegenstander te hebben. Met al die jongens langs de kant moest ik toch even laten zien dat ik over mentale veerkracht beschik. Gelukkig kreeg ik zijn spel door en won de laatste drie games met een ruim verschil."
De toon was daarmee gezet en een paar uur later kon het grote genieten beginnen. Vooral voor Diemers. ,,Ik heb de stap naar SHOT 1 gemaakt omdat ik een keer kampioen wilde worden. Geweldig dat het dan ook meteen raak is. Ik wist dat je met dit team altijd bovenin de eerste klasse meedraait, maar dat je meteen ook kampioen wordt was wel een verrassing."
Diemers moest de ervaren Henri ter Steeg vervangen. Dat leek een moeilijke opgave. ,,Henri was altijd beter dan Axel'', draait De Gier er niet omheen. ,,Maar Axel is meteen aangeklampt. Hij heeft een mooie stap gezet."

PERCENTAGES Dat wordt vooral duidelijk als je naar de percentages kijkt. Met een winstpercentage van 83 procent staat Fransen er het beste voor. Diemers zit hem met een percentage van 81 procent op de hielen. Van Gool en De Gier volgen met een score van 76 procent. Die percentages zijn nog wel een dingetje bij het viertal. ,,We willen geen van allen met de laagste score eindigen'', benadrukt Van Gool. ,,Dus in de laatste wedstrijd willen we allemaal nog even onze partijtjes winnen."
Zo denken de twee anderen er ook over. ,,Vooraf zat ik wel tegen mijn percentage aan te hikken'', geeft Diemers toe. ,,In het tweede bleef ik altijd rond de 60 procent hangen. Ik train nu wat meer en wordt goed gecoacht door het anderen. Volgend jaar in de hoofdklasse zal het veel moeilijker worden. Het is nu de uitdaging om er in te blijven."

Peter Pos
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie