Legendarisch: scholierenbasketbal in de kerstvakantie.
Legendarisch: scholierenbasketbal in de kerstvakantie. Archief BDUmedia

Gevarieerd variété door de jaren heen in Beukendal

20 november 2023 om 10:46 Sport Serie Beukendal

SOEST Het is telkens ergens tussen 1969 tot 2024. Buiten de reguliere training- en wedstrijdschema’s van de ‘vaste’ gebruikers is Beukendal in een ongrijpbare frequentie het decor voor bijzondere sportgelegenheden, maar dient de hal ook als locatie voor de meest uiteenlopende activiteiten en evenementen. Dat is al zo vanaf de eerste jaren van de sporthal aan de Beukenlaan.

door Johan van Beek

Beukendal, sociaal en sportief monument van vlees en bloed, gaat in februari tegen de vlakte. De hal van onschatbare waarde moet wijken voor betaalbare woningen. In een serie begeleidt de Soester Courant de sporthal via Memory Lane naar de sloper. Deel 5: diverse events.

Zo spelen de eerste jaren valide en minder-valide sporters met en tegen elkaar op een jaarlijks zitvolleybaltoernooi. En bij aanvang van een nieuw seizoen organiseren enthousiastelingen van de sportclubs die van Beukendal gebruik maken, onderlinge wedstrijden met hun teams. Het is jarenlang na de zomervakantie een vast onderdeel op de sportagenda, en daarmee een gezonde voedingsbodem voor de verbroedering.

Die vlieger gaat ook op voor de kinderen die massaal afkomen op de sportinstuif op de woensdagmiddag en/of de zaterdag. Dan is Beukendal omgebouwd tot een indoor speelparadijs en kunnen de kids spelenderwijs kennis maken met elkaar en de verschillende takken van sport en andere spelgerelateerde onderdelen.

In de Soester Courant van woensdag 22 november een (verre van complete, en desondanks toch lange) opsomming van nevenactiviteiten in het theater voor alle leeftijden.

Al bijna veertig komen ouderen in beweging op de woensdagmorgen.
De Springbokken geeft shows weg bij verschillende lustrumvieringen.
In de beginjaren: zitvolleybaltoernooi met valide en mindervalide sporters.
Judoka's van Budo Ryu leggen een demonstratie op de mat.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie