Sporthal Beukendal gaat in januari nog open voor afscheidsactiviteiten. in februari komt de sloper.
Sporthal Beukendal gaat in januari nog open voor afscheidsactiviteiten. in februari komt de sloper. Johan van Beek

Meedenken over afscheid van Beukendal in Soest

17 juli 2023 om 14:11 Overig

Door Johan van Beek

SOEST Wie een leuk en toepasselijk idee heeft voor het afscheid van Beukendal mag het zeggen. Voordat de sporthal aan de Beukenlaan in februari volgend jaar bezoekt krijgt van slopers wil de gemeente de (oud)gebruikers er op passende wijze afscheid van laten nemen.

Clubs, maar ook veel andere organisaties waaronder basisscholen, en een groot aantal individuele betrokkenen hebben daarom een brief gekregen van de gemeente. Daarin wordt gevraagd met ideeën te komen voor een feestweek.

De sporthal is in gebruik sinds 1969. In dat jaar was er een feestelijke opening met aanwezigheid van onder anderen Swiebertje, Saartje, Bromsnor en Malle Pietje (die werd gespeeld door Piet Ekel uit Soest).

Sindsdien hebben (tien)duizenden sporters er getraind, wedstrijden gespeeld, demonstraties gegeven en misschien nog meer mensen er een plaats op de tribune ingenomen. Basketbal, handbal, volleybal, zaalvoetbal, korfbal, maar ook turnen en honk- en softbal waren er actief. Er vonden de meest uiteenlopende scholierentoernooien en bedrijfscompetities plaats, en er werden interlands gespeeld.

NIEUWE HAL

Beukendal wordt tot en met december benut. De clubs en scholen die er nu gebruik van maken, gaan begin januari over naar de nieuwe hal (achter de oude hal bij Sportboulevard de Engh). In februari komende slopers de sporthal (en het oude politiebureau) met de grond gelijkmaken, zodat er circa 250 woningen gebouwd kunnen worden.

Bij de gemeente is het besef gegroeid hoeveel Beukendal heeft betekend voor de samenleving, en dan sportend Soest in het bijzonder. Daarom wil ze in de derde week van januari op passende wijze afscheid nemen van de sporthal.

Mede op basis van de ingebrachte ideeën (de aangeschreven clubs en mensen hebben een link ontvangen) gaat de gemeente een feestprogramma samenstellen dat zich zal gaan afspelen in de derde week van januari.

advertentie
advertentie