Maik Scholten scoorde negen keer.
Maik Scholten scoorde negen keer. Paul van den Deijssel

Kansloze nederlaag voor mannen BDC

18 december 2022 om 08:56 Sport

SOEST De handballers van BDC zijn in de laatste wedstrijd van de jaargang 2022 tegen UGHV tegen een zware nederlaag aangelopen: 35-25. De Soesters zijn in het Gelderse Ulft nooit in de wedstrijd geweest.

Trainer/coach Hennie van der Vaart kon niet beschikken over de zieke doelman Roy Hubbeling en Nick Egbers (werk). De licht geblesseerde Stan Timmer moest als tweede keeper fungeren. Op zich heeft de ploeg dan nog voldoende kwaliteit over om laagvlieger minimaal tegenstand te bieden. Het is in Ulft echter verboden om hars te gebruiken en de blauw/zwarten hebben een aantal bepalende spelers in de ploeg die zonder hars nauwelijks nog een aanvaardbaar handbalniveau halen.

De thuisploeg was daardoor heer en meester en was daarnaast dodelijk in de afronding. Bij de rust was er reeds een marge van vijf: 15-10. Na de hervatting eenzelfde wedstrijd beeld, waardoor de Soesters geen enkele maal de afstand konden verkleinen. Positieve uitzonderingen bij de matige prestatie van de Soesters waren de huidige topscorer Steven van de Hoef en Maik Scholten die met 9 uit 11 doelpogingen topscorer van de wedstrijd werd. Saillant detail is dat Scholten bij zijn vorige vereniging ook zonder hars moest spelen en dus beter met deze omstandigheden om kan gaan.

Scores: Maik Scholten 9, Steven van de Hoef 7, Domeniko Weenink 3, Tim Zwart 1, Thomas Visser 1, Rik Hubbeling 1, Alper Kaplan 1, Julian Bakker 1 en Paul Otten 1.

advertentie
advertentie