Afbeelding
Pixabay

Auto Smeeing/BDC mist open kans om zich in top te nestelen

21 november 2022 om 07:18 Overig

SOEST Trainer-coach Hennie van der Vaart was uitermate teleurgesteld na de zondagse uitwedstrijd in Almere, waar de mannen van Auto Smeeing/BDC een verlies van 28-27 moesten incasseren tegen de reserves van eredivisionist Havas.

Bij winst hadden de blauwen/zwarten aansluiting bij de top kunnen bewerkstelligen, want koploper Achilles verloor van HVC en daardoor was plek drie inzicht. Nu was het Havas die op plek drie kwam en qua verliespunten op gelijke hoogte kwam met Achilles en HVC.

De gasten kwamen slecht uit de startblokken, misten drie opgelegde kansen en stonden binnen no-time met 3-0 achter. De thuisploeg gaf deze voorsprong de eerste helft niet uit handen, 14-11.

VOORSPRONG Na de hervatting kwam Auto Smeeing/BDC al snel op gelijke hoogte, zowel Tim Zwart als Steven van de Hoef waren productief. Met nog acht minuten op de klok leek de winst binnen handbereik, een 22-24 voorsprong gaf de ploeg echter onvoldoende zelfvertrouwen.

Op het moment suprême om de marge op drie te brengen miste Maik Scholten een honderd procent kans en even later verdween de voorspong als sneeuw voor de zon voor de Soesters. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en kan zich gaan mengen in de titelstrijd.

SCORES Tim Zwart 6, Steven van de Hoef 6, Rik Hubbeling 4, Maik Scholten 4, Domeniko Weenink 3, Thomas Visser 3 en Stan Timmer 1.