Klaar voor de start van een sportcarrière. Kinderen konden vrijdagmiddag kennismaken met uiteenlopende takken van sport.
Klaar voor de start van een sportcarrière. Kinderen konden vrijdagmiddag kennismaken met uiteenlopende takken van sport. Jaap van den Broek

Kinderen maken kennis met sportaanbod in Soest

Overig

SOEST In Sportboulevard de Engh waren vrijdagmiddag veel meer clubs aanwezig dan normaliter mogelijk is tijdens wedstrijden of trainingen. De verenigingen en andere sportaanbieders presenteerden zich voor kinderen en hun ouders.

De ruimte in de sporthal aan de Dalweg was eerlijk verdeeld onder alle deelnemers, zodat de kinderen konden kennismaken met een grote greep uit het sportaanbod in onze gemeente. Van tafeltennis tot karate, van dansen tot gamen.

Het was een beproefd initiatief van de gemeente en de buurtsportcoaches. Doel: kennismaken met sport en hopen dat meer kinderen in beweging gaan koen en blijven.

Ton van Zoeren, allang geen onbekende meer in de Soester sportwereld, nam ook een kijkje. Zijn reportage is woensdag 3 november te lezen in de Soester Courant. Met foto’s van Jaap van den Broek.

Er werden ook demonstraties gegeven in Sportboulevard de Engh.
advertentie