PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Soest

Soester Querijn Hensen laat alles wijken voor medaille op Paralympics

Overig
Foto: Jaap van den Broek
3 jan 2021, 08:00
Querijn Hensen bij het zwembad aan de Dalweg. Daar ligt voor hem de oprit voor de weg naar Tokio. Na  dekwalificatie voor de Paralympis is een medaille zijn volgende doel.
Querijn Hensen bij het zwembad aan de Dalweg. Daar ligt voor hem de oprit voor de weg naar Tokio. Na dekwalificatie voor de Paralympis is een medaille zijn volgende doel.
SOEST

Precies een maand geleden lukte het Querijn Hensen om zich te plaatsen voor de paralympics. De 19-jarige zwemmer uit Soest liet niets aan het toeval over om zijn doel te bereiken. Vanaf volgende week start Hensen al zijn voorbereidingen op de Paralympische Spelen in Tokio die eind augustus beginnen. ,,Ik ga voor een medaille.’’

Querijn Hensen was nog maar een jaar of vijftien en toen stelde hij voor zichzelf al het doel om mee te doen aan de Paralympische Spelen in Tokio. ,,Dat klonk erg ambitieus’’, zegt hij vier jaar later met een triomfantelijke blik in zijn ogen. ,,Het was mijn droom om wat te bereiken in de sport en ik houd wel van uitdagingen. Het is geweldig als..

advertentie