Querijn Hensen kan de koffers voor Tokyo pakken
Querijn Hensen kan de koffers voor Tokyo pakken Privé

Querijn Hensen haalt limiet voor Tokyo 2021

7 december 2020 om 20:01 Sport Deel je nieuws

SOEST - Querijn Hensen (19) behaalde afgelopen week de limiet op de honderd meter rugslag dat hem een startbewijs oplevert voor de Paralympische Spelen die komend jaar in de Japanse hoofdstad Tokyo plaatsvinden.

Hensen moest een uiterste tijd van 1.02,39 zwemmen op de honderd meter rugslag. Het werd een spannend verhaal voor de sportieve Soester. 's Ochtends tijdens de voorronde kwam hij driehonderdste van een seconde tekort. Dat minimale verschil werd in de finale ruimschoots goedgemaakt toen hij met 1.02,02 ruim binnen de limiet bleef.

Voor Hensen is het behalen van de limiet een beloning voor het harde werken dat hij de afgelopen jaren heeft gedaan. Naast zijn reuma heeft hij ook ook astma. Maar hij slaat zich volgens zijn moeder overal positief doorheen. Ruby Hensen: ,,Sinds een aantal maanden woont Querijn bijna naast het zwembad in Amersfoort waar hij iedere dag twee keer traint."

Hensen zwemt onder de vlag van de Soester Duinkikkers, de vereniging waar zijn sportieve carrière ooit startte en waar de droom om naar Tokyo te gaan is geboren. Zijn trainer Sven van Zanten stond bij de Duinkikkers aan de wieg van deze droom. Daarna heeft de talentvolle zwemmer een periode onder Olympisch zwemmer Robin van Aggele getraind. Sinds de zomer van 2019 traint Hensen bij het HPC Nederlands Paralympisch team onder leiding van Sander Nijhuis.

De jonge zwemmer reageerde uiteraard verheugd op het behalen van de limiet. ,,Voor mij is dit echt WAUW!!! Ik heb gewoon de limiet voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2021 gezwommen op de honderd rug. Wat dit voor mij betekent? Nou heel veel. Ik wil iedereen om mij heen bedanken die mij in dit proces hebben geholpen. In het bijzonder mijn ouders. Zij hebben zoveel voor mij betekend in alle jaren dat ik zwem, van elke ochtend om 04:15 opstaan en elk weekend opofferen om mij naar wedstrijden te brengen en daar mij aan te moedigen. Nogmaals iedereen bedankt, dit is werkelijk een droom die uitkomt."

advertentie
advertentie