Querijn Hensen wil in december tocket halen voor de PS in Tokio
Querijn Hensen wil in december tocket halen voor de PS in Tokio Archief Bentinck Fonds

Querijn Hensen strijdt in Rotterdam Qualification Meet om ticket voor Tokio

9 november 2020 om 15:46 Overig Deel je nieuws

SOEST - Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet (RQM). Alle Nederlandse topzwemmers strijden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen. Ook de door het Bentinck Fonds ondersteunde Querijn Hensen gaat op de RQM uitkomen, om zich voor de Paralympische Spelen, volgend jaar in Tokio te kwalificeren. 

Querijn Hensen maakt een goede kans op kwalificatie. De 19-jarige zwemmer uit Soest heeft de kwalificatielimiet al in eerdere wedstrijden gehaald. 

De RQM waar Querijn in december aan meedoet is ter vervanging van de ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) dat vanwege COVID-19 werd geschrapt. Querijn vertelt over de RQM: ,,Aan deze wedstrijd mag je meedoen op uitnodiging en alleen degene die potentieel kans hebben op kwalificatie worden uitgenodigd. De RQM vindt plaats in het Zwemcentrum Rotterdam. We zijn nu druk bezig met voorbereiden voor deze enorm belangrijke wedstrijd. Ik kijk er echt naar uit."

advertentie
advertentie