Afbeelding
Elzis

Soesters debuteren op landelijke Diabetes Challenge

30 september 2019 om 09:27 Overig

SOEST Een dertigtal Soesters namen zaterdag 28 september deel aan de grote intocht in de Uithof in Den Haag van de Diabetes Challenge 2019. Dit jaar heeft Soest voor de eerste keer mee gedaan aan deze Challenge, een initiatief van de Bas van der Goor Foundation om mensen met diabetes meer in beweging te krijgen.

De organisatie in Soest lag in handen van Elzis, de samenwerkende zorgverleners in de eerstelijns gezondheidszorg. Vanaf april hebben de deelnemers onder leiding van twee trainers van Pijnenburg en begeleiders vanuit Elzis elke woensdag gewandeld. De deelnemers zijn niet alleen patiënten met suikerziekte, maar allemaal hadden ze een medische reden om meer te gaan bewegen. In de afgelopen vijf maanden is de loopafstand op de woensdagavonden met kilometers omhoog gegaan en zijn alle deelnemers tevreden over het verloop. ,,Mijn conditie is verbeterd en ik merk dat ik ook thuis meer energie heb gekregen", ,,Ik voel me fitter, het was gezellig en ik probeer het zeker vol te houden", waren opmerkingen van de wandelaars. Het lopen in groepsverband werd als gezellig ervaren. Ook het kopje koffie of thee na afloop was zeer geanimeerd.

De afgelopen week hebben de deelnemers drie keer in Soest gelopen. Uitgezwaaid door wethouder Harrie Dijkhuizen van Beweging en Sport vertrokken de deelnemers zaterdagochtend gezamenlijk per bus naar de grote landelijke finale in de Uithof in Den Haag, waar zij samen met vijfduizend deelnemers uit het hele land werden opgewarmd met oefeningen door Olga Commandeur. Zij liepen vervolgens 5 of 10 kilometer om hun Challenge af te ronden.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie