Koen van Barneveld grist de bal weg voor ploeggenote Aniek van de Hoef. Rechts staat Jeremi Mast.
Koen van Barneveld grist de bal weg voor ploeggenote Aniek van de Hoef. Rechts staat Jeremi Mast. Ronald Kersten

Eemvogels ligt op titelkoers

5 februari 2020 om 20:30 Korfbal

SOEST Bij De Eemvogels bereidde iedereen zich voor op een zware wedstrijd. Koveni, dat tot een week eerder nog koploper was, kwam naar Soest. Een helft lang was het nog enigszins spannend. Daarna was De Eemvogels oppermachtig en walste over de tegenstander uit Nieuwegein heen: 19-11

Peter Pos

Bij één van de eerste aanvallen kwam Koveni op voorsprong. Dat gebeurde ook nog eens op een manier waarvoor Cor van Dijk zijn ploeg gewaarschuwd had. ,,Geef ze geen ruimte en zit er altijd kort op'', zo luidde de opdracht. ,,Dat is blijkbaar niet bij iedereen blijven hangen.''

VALSE START Achteraf maalde de ervaren trainer niet meer over de valse start. Het was namelijk het enige moment dat De Eemvogels op achterstand stond. De Soesters kwamen al snel op 1-1 en daarna op een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment was het eigenlijk een eenzijdige wedstrijd.

CONDITIONEEL GOED ,,We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, ook al konden we tot aan de rust niet echt een gat slaan. Daarna gebeurde dat wel, doordat we onze verdedigende afspraken goed uitvoerden. Bovendien zat het conditioneel goed bij ons. Wij konden zestig minuten lang vol doordraaien en zij niet."
Halverwege was het verschil nog maar twee punten: 9-7. Tot 12-10 bleven de bezoekers bij. Daarna wist Koveni de korf nog slechts één keer te vinden tegen zeven voltreffers van De Eemvogels.

Met vijf treffers werd Jeremi Mast topscorer. Opvallend was dat liefst zeven ploeggenoten ook wisten te scoren. Ilse van Barneveld (3), Mark Luijk (3), Koen van Barneveld (2), Jeroen van Kappel (2), Jordi Mast (2), Birgit Brouwer en Elisa van Hengstum waren trefzeker

DERDE KEER OP RIJ Het gevolg was dat De Eemvogels voor de derde keer op rij negentien keer wist te scoren, terwijl de boel achterin goed dichtgehouden werd. Door de winst werd Koveni, dat uit de laatste drie duels maar een puntje pakte, op een achterstand van drie punten gezet.
KRAKER KCD staat nog steeds bovenaan, maar die ploeg treft komend weekeinde Arena, de nummer drie van de ranglijst. Daarna is de kraker tussen De Eemvogels en KCD. Overigens hebben de Soesters komend weekeinde geen makkie, want in Culemborg wacht SGV en dat is vooralsnog de enige ploeg die van De Eemvogels wist te winnen.

,,Bovenin moet iedereen nog tegen elkaar'', aldus Van Dijk, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij de Soesters. ,,In deze poule maken vier ploegen aanspraak op de titel. Wij zijn er één van. Dat maakt het zo leuk. Ik ben onwijs trots op deze groep. In het verleden lieten we nog wel eens het koppie hangen bij een achterstand. Nu blijven we altijd doorknokken, ook als we bijvoorbeeld met vijf punten achter komen."

HETZELFDE DOEL ,,Iedereen gaat dit seizoen voor hetzelfde doel'', zegt Van Dijk tot besluit. ,,Dat is iedere week de overwinning binnen halen en uiteindelijk de titel pakken."

advertentie
advertentie