350 ton strooizout is beschikbaar voor Soest en Baarn. Het ligt opgeslagen in een loods op het industrieterrein aan de Zuidergracht in Soest.
350 ton strooizout is beschikbaar voor Soest en Baarn. Het ligt opgeslagen in een loods op het industrieterrein aan de Zuidergracht in Soest. RMN

RMN in Soest klaar om uit te rukken bij gladheid

30 november 2021 om 10:00 Verkeer en vervoer

SOEST In Soest en Baarn waren afgelopen winter zesendertig strooirondes nodig, terwijl het er in de winter van 2019 slechts negen waren. Komende winter kan het zomaar weer een zachte winter worden. Of toch juist weer niet? ,,We hebben geen glazen bol. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en houden met elk scenario rekening”, aldus Ton van Vliet coördinator uitvoering bij Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN).

RMN dat elke week de vuilcontainers komt legen, voert de gladheidsbestrijding uit voor de gemeenten Soest en Baarn. Nog geen tien minuten hebben de mannen en vrouwen, die worden ingezet als het dreigt glad te worden, nodig om van die containervrachtwagens, een strooiwagen te maken. Ze beginnen eind september al met oefenen, zodat zodra het echt nodig is, de strooiwagens in een wip kunnen uitrukken.

MANKRACHT De chauffeurs rijden, naast hun reguliere werkzaamheden, zoals de afvalinzameling, straatreiniging of transport, met het winterweer op de strooiwagens en sneeuwschuivers. Extra drukke periodes zijn dat dus voor de mannen en vrouwen van RMN. Van Vliet: ,,Het geeft altijd meer druk op de reguliere bezetting. Maar het is allemaal goed in te regelen, we draaien namelijk met twee ploegen die week op, week af inzetbaar zijn.”

In de Soester Courant van woensdag 1 december veel meer over de gladheidsbestrijding door RMN.

advertentie
advertentie