Zorg voor kinderen in een (pleeg)gezin is er in diverse soorten.
Zorg voor kinderen in een (pleeg)gezin is er in diverse soorten. Stichting Present

Informatie over (pleeg)gezin en eenzame mensen in De Plantage Soest

10 januari 2022 om 18:00 Zorg

SOEST Er zijn diverse vormen van (pleeg)zorg voor kinderen. Van steungezin tot fulltime pleeggezin en alles wat hier tussenin zit.Daarnaast zijn er mensen die eenzaam zijn, die goed geholpen zouden kunnen worden. Over deze vormen van zorg gaat het op 25 januari tijdens een informatie- en inspiratieavond in De Plantage.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als de corona maatregelen een fysieke bijeenkomst in de weg staan, wordt de informatieavond over informele zorg online gehouden. De organisatie is in handen van Stichting Present Soest (homies en gezelschapstrajecten), De Rading Pleegzorg, Timon, Youké, en de gezinshuizen van Amerpoort en Yura.

Mensen die zouden willen weten wat ze kunnen betekenen voor een kind of volwassene in hun omgeving, zijn welkom én op deze avond. Ze krijgen er informatie over Homies, een laagdrempelige ondersteuning van gezinnen met stress, maar ook over de diverse vormen van pleegzorg, zoals tijdelijke pleegzorg en weekendpleegzorg.

Dat pleegouderschap, gezinsondersteuner zijn of een luisterend oor bieden alleen is weggelegd voor (opvoedings)experts, is een misverstand, aldus de organisatoren.

Er wordt 25 januari een korte presentatie gehouden. Daarna is er gelegenheid om samen met een medewerker van de organisaties in gesprek te gaan over de mogelijkheden die er zijn. Ook zijn er ‘homies’ en pleegouders aanwezig die vertellen over hun ervaringen.

AANMELDEN De bijeenkomst is van 19.45 tot 21.15 uur en wordt gehouden in de Plantage aan de Smitsweg 311. Aanmelden is nodig: www.presentsoest.nl.

advertentie
advertentie