Lijsttrekker Jan Paauw en de huidige wethouder Aukje Treep-Van Hoeckel voeren de kandidatenlijst van GGS aan.
Lijsttrekker Jan Paauw en de huidige wethouder Aukje Treep-Van Hoeckel voeren de kandidatenlijst van GGS aan. Ton Paauw

Lijsttrekker Jan Paauw met vertrouwde namen op kandidatenlijst GGS

13 december 2021 om 07:27 Overig

SOEST GGS heeft Jan Paauw aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Op de kandidatenlijst heeft hij gezelschap van veel vertrouwde politici van de lokale partij. Op twee en drie staan dezelfde mensen als vier jaar geleden, Aukje Treep-van Hoeckel (nu wethouder) en Annemarieke Weith-Plomp.

Raadslid Tim de Wolf is dit keer terug te vinden op vier. Op basis van de huidige zetelverdeling zouden ook Erna Wegman (vijf) en Cees Paul (zes) een kans maken op een plek in de gemeenteraadsfractie. Wegman is momenteel fractie-assistent van Gemeentebelangen Groen Soest dat samen met VVD, D66 en CU/SGP een coalitie vormt.

Als ook Yolanda Bonouvrié namens GGS in de raad terugkeert, zou dat betekenen dat de partij een zetel winst heeft geboekt. De vrouw die zich focust op Soesterberg en vooral het behoud van de natuur en het groen daar, bezet de zevende plek op de lijst.

Mark Kronenburcht (8), Rob Goudriaan (9) en Do Iserger-Broer (10) maken het kandidatenteam van Lijst 1 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Soest compleet.

Van de huidige zeskoppige fractie in de gemeenteraad komt Henk Diemers niet terug. Hij is onlangs met pensioen gegaan en heeft aangegeven ook met zijn politieke werk te willen stoppen.

advertentie
advertentie