Tineke Flinterman werd in het voorjaar al gepresenteerd als lijsttrekker van D66.
Tineke Flinterman werd in het voorjaar al gepresenteerd als lijsttrekker van D66. Eigen foto

D66-kandidaten Soest-Soesterberg in chocoladeletters

6 december 2021 om 08:44 Politiek

SOEST Dat Tineke Flinterman lijsttrekker is van D66 werd afgelopen voorjaar al bekend gemaakt. In het Sinterklaasweekeinde presenteerde de politiek leider van de lokale afdeling de overige kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat deed ze in een filmpje met chocoladeletters op YouTube.

Op de tweede plaats van de lijst heeft D66 meteen gekozen voor een nieuw gezicht: Lenneke Welschen. Ze wordt op plek drie gevolgd door Dennis ter Beek die momenteel fractie-assistent is. Rolf-Jan Sielcken lijkt een stapje terug te doen. Hij heeft er twaalf jaar opzitten als raadslid en was in 2018 lijsttrekker. De kandidatenlijst wordt gecompleteerd door Willem Blanken, Edwin Castricum, Monique Keesom-Steenaart en Shane Pattipeilohy.

Marcel Adriani keert niet terug in de gemeenteraad. Hij volgde twee raadsperioden terug tussentijds wethouder Yvonne Kemmerling op, die toen naar Amersfoort verkaste. Adriana moest kort voor de verkiezingen van 2018 opstappen, toen bleek dat een raadsmeerderheid geen vertrouwen meer in hem had naar aanleiding van de situatie binnen en de kritiek op de Uitvoeringsorganisatie BBS (Sociale Dienst).

Na de vorige raadsverkiezingen kwam D66 voor de derde opeenvolgende keer in het college. Voor de functie van wethouder werd Nermina Kundic aangetrokken. D66 vormt een college met GGS, VVD en CU/SGP. De driemansfractie bestaat uit Tineke Flinterman, Sielcken en Adriani.

advertentie
advertentie