Werkgroep Partij voor de Dieren Soest van start met Clean Up bij de Schans

5 november 2021 om 11:14 Lokaal Deel je nieuws

In Soest is recent een lokale werkgroep gestart van de Partij voor de Dieren, voor inwoners die zin hebben om de ideeën van de partij om te zetten in concrete acties, deel te nemen aan inspirerende activiteiten en gelijkgestemden te ontmoeten. Een ander doel is om toe te groeien naar een politieke fractie.

Onder het mom ‘save the planet, begin in Soest’ is de eerste activiteit van de werkgroep een clean up om de bermen en sloten bij De Schans van zwerfaval te ontdoen, op vrijdag 12 november.

Het is de bedoeling van de werkgroep Soest om regelmatig een clean up te organiseren, maar bijvoorbeeld ook filmavonden en lezingen. Omdat de partij voor de Dieren een actiepartij is, staat ook het (op vreedzame en ludieke wijze) actievoeren op lokale of regionale thema’s op het programma, evenals het meedoen aan landelijke activiteiten die de idealen van de partij raken, zoals bijvoorbeeld het meelopen met de climate miles of klimaatdemonstraties.

Soesters die affiniteit hebben met de partij en met interesse in de gemeentepolitiek, kunnen zich bij de werkgroep aansluiten om lokale thema’s voor ons te volgen en later eventueel deel uit te gaan maken van de politieke kern. Maar ook mensen zonder politieke aspiraties zijn welkom bij de werkgroep, om gelijkgestemden te ontmoeten, mee te doen aan activiteiten of die te helpen organiseren en ook zoekt de werkgroep bijvoorbeeld nog leden die social mediakanalen willen opzetten en beheren.

De eerste Clean up op 12 november start bij de kringloopwinkel op de Schans nr. 20 om 14.00 uur, en zal worden afgesloten met een drankje en een vegan gebakje. Materialen zijn aanwezig, geïnteresseerden (ook voor de werkgroep) kunnen zich aanmelden via Soest@partijvoordedieren.nl.

advertentie
advertentie