Het mocht weer, een goedgevulde Sportboulevard de Engh!
Het mocht weer, een goedgevulde Sportboulevard de Engh! De Duinkikkers - Lonneke van Veen

De Duinkikkers organiseert Soester Kikkersprint als vanouds!

17 oktober 2021 om 17:44 Sport Deel je nieuws

In zwembad Sportboulevard de Engh stond afgelopen zaterdag de eerste ronde van de Soester Kikkersprint op het programma. Waar het vorig seizoen een aangepaste laatste wedstrijd was voor de tweede zwembadsluiting, was het nu weer een grotere wedstrijd. Bijna 200 zwemmers en circa 60 vrijwilligers kwamen naar het zwembad in Soest, wat tevens zorgde voor een volle zwembadtribune én heel veel lachende gezichten.

Alleen dat gaf al voldoening, maar eenmaal in het water gaven de zwemmers van De Duinkikkers daar met 57 nieuwe persoonlijke records nog een flinke klap bovenop. Alsof dit nog niet voldoende was zwommen Lucas Bemer (50 vlinder) en Rhodee van den Ham (50 school) opnieuw naar een clubrecord.

Mark Strang van Hees zorgde op de 25 rug voor de grootste procentuele verbetering van de dag. Ook Niek van Leeuwenkamp (50 school) en Jelle Postma (25 vrij) zwommen aanzienlijk harder dan voorheen. Daarnaast blonken elf zwemmers uit door liefst drie afstanden om te zetten in een PR: Lucas Bemer, Floore Boekema, Nine Boekema, Senna Boogmans, Rhodee van den Ham, Gerbert Mollenhorst, Eva Ophorst, Esther Poortvliet-Koedam, Femke Postma, Abel op den Velde en Daniek Willemse.

advertentie
advertentie