Racing Royals kregen support van twee 'thuisblijvers'.
Racing Royals kregen support van twee 'thuisblijvers'. Privé

Soester Racing Royals bedwingen top Val Thorens voor CliniClowns

10 september 2021 om 15:39 Overig

SOEST Ze hebben gefietst, gedanst, gezweet, gelachen en genoten. ,,Het was in één woord geweldig”, zegt Marluus Stigter. Zij is een van de elf Soesters die zijn teruggekeerd van Val Thorens. Op de Franse Alp bedwongen ze de top om geld in te zamelen voor CliniClowns.

De top werd bereikt en inmiddels is niet minder dan ruim negenduizend euro opgehaald. Er kan in september nog worden gedoneerd via https://www.alpentocht.nl/2021/deelnemers/team/the=-racing-royals

Zo noemen de sportieve dames uit Soest zich, al sinds ze eerder ook aan TourdeALS (Mont Ventoux meededen. Dit keer kozen ze CliniClowns als goede doel en zochten ze het avontuur in het buitenland. Vanwege blessures dunde de groep voor vertrek uit tot negen personen, maar de ‘thuisblijvers’ Willemijn de Boer en Petra Kroon reisden de groep achterna zich langs de route op te stellen als supporters.

VERRASSING ,,Wat was het een verrassing dat Willemijn en Petra alsnog naar Frankrijk waren gekomen om ons op de dag zelf aan te moedigen. En dat hebben ze met veel enthousiasme gedaan zodat ze bijna zelf de halve berg opwaarts hebben hardgelopen!”

EIGEN TEMPO De dagen ervoor hadden de fietsers het parkoers verkend. Toen konden de dames genieten van de mooie uitzichten en de imponerende bergpassen. De start was in Moutiers. De route van de Alpentocht leidde de fietsers, wandelaars en lopers naar de top van Val Thorens op een hoogte van 2300 meter. Marluus: ,,We hebben met elkaar een sportieve prestatie geleverd en allemaal in ons eigen tempo de top gehaald. Vanwege een wijziging van de de route was het in totaal 32 kilometer met stijgingspercentages van 10 procent.”

OPTIMAAL ,,Het was een fantastische dag met mooi weer en een zonnetje erbij. De route was prachtig en de sfeer was optimaal. Iedereen moedigde elkaar aan en pepte elkaar op, zowel de fietsers als wandelaars en hardlopers. En waren zelfs twee mensen op een handbike en twee jongens op een ouderwetse tandem. Bij een rustpunt 5 km voor de top stond een dj en hebben we zelfs nog even een dansje gemaakt en onze benen los geschud. In totaal waren er 375 deelnemers en iedereen is gefinisht.”

FANTASTISCH De Racing Royals zijn blij dat de sponsortocht ondanks alle hectiek en regelgevingen rond corona toch kon doorgaan. ,,We hebben 9.039,50 euro opgehaald, in totaal is meer dan 300.000 euro opgehaald. Een fantastisch bedrag. We willen graag iedereen bedanken die heeft gedoneerd of ons heeft gesteund!”
De Soester deelnemers waren Marieke Traa, Monique Persoon, Joyce Zegers, Suzanne Koppers, Linda Schevers, Zwanyke de Ruijter, Esther Roelofs, Chantal van Riel en Marluus Stigter.

De negen dames die al ruim negenduizend euro bij elkaar fietsten.
advertentie
advertentie