De Racing Royals hebben hun feestneus maar alvast opgezet voor een serieuze actie.
De Racing Royals hebben hun feestneus maar alvast opgezet voor een serieuze actie. Fotostudio Soest/Nadja Willems

Soester dames van Racing Royals lachend bergop voor CliniClowns

19 juli 2021 om 19:30 Maatschappelijk

SOEST De bolletjestrui in de Tour is reeds vergeven, maar in de Franse Alpen valt nog veel te verdienen. Daarom zoeken The Racing Royals uit Soest in Val Thorens de hoogte op. Grimassen van het afzien of niet, de dames van deze ploeg gaan lachend bergop.

Tien Soester dames stappen op 4 september op de fiets om geld in te zamelen voor de Cliniclows. Op de ‘begane grond’ zijn nog eens drie vrouwen actief om dit goede doel te ondersteunen tijdens de Alpentocht 2021. ‘Doneer en geef een lach’ is het motto van de actie in het gebergte.

FEESTNEUZEN Feestneuzen op voor een serieuze actie, zowel qua inspanning als doel. De weg naar de top op 2300 meter is 37 kilometer lang. Er doen ongeveer 390 mensen mee aan de actie waarbij ze kunnen kiezen uit wandelen, hardlopen en fietsen. Elke deelnemer moet minimaal 350 euro ‘meenemen’ voor CliniClowns. De Racing Royals proberen per lid 500 euro in de kas te leggen.

Omdat je toch elk ziek kind en elke demente persoon een lach op het gezicht gunt, steunen we dit doel van harte

Marluus Stigter van het Soester team: ,,Cliniclowns zorgen ervoor dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie even hun zorgen kunnen vergeten en afleiding en plezier hebben. Omdat het een fantastisch doel is en je toch elk ziek kind en demente persoon een lach op het gezicht gunt, steunen we dit doel.”

ZIEKENHUISBED De Alpentocht voor CliniClowns kon vorig jaar niet doorgaan vanwege corona. Uitgerekend in dat jaar was een van Racing Royals zelf gekluisterd aan het ziekenhuisbed vanwege een serieuze operatie. Bezoek mocht ze niet ontvangen. Haar fietsvriendinnen hadden in de hoedanigheid van CliniClowns zelf een komisch en hartverwarmend filmpje in elkaar gezet, dat voor veel plezier en afleiding heeft gezorgd. Stigter: ,,Dus toen het goede doel Cliniclowns voorbij kwam, hoefden we niet lang na te denken.”

MONT VENTOUX In 2015 kwam de Racing Royals als groep van dertien vrouwen uit Soest bij elkaar met het doel om met de racefiets de Mont Ventoux te beklimmen voor Tour du ALS. ,,We zijn allemaal werkende vrouwen die naast drukke banen (en gezinnen) ons willen inzetten voor goede doelen om zo een maatschappelijk bijdrage te kunnen leveren in combinatie met een sportieve uitdaging en plezier”, verklaart Stigter de uitdaging van Racing Royals. ,,We fietsen dit jaar met tien vrouwen, omdat sommigen helaas vanwege werk of blessures niet mee kunnen, maar iedereen is behulpzaam met de voorbereidingen en sponsoracties, dus het voelt nog steeds als allemaal ‘samen’. We hopen dat het nu kan doorgaan, het blijft spannend.”

Team Racing Royals: Marieke Traa, Suzanne Koppers, Joyce Zegers, Petra Kroon, Monique Persoon, Chantal van Riel, Linda Wagenaar, Esther Roelofs, Zwanyke de Ruijter en Marluus Stigter (en Wilma Pongers, Willemijn de Boer en Linda Foekens).

DONEREN Vijf dagen gaat de groep naar de Alpen. In Soest wordt met ondernemers samengewerkt in acties om geld te genereren, zoals de verkoop van wijnboxen bij Slijterij Brouwer. Bedrijven kunnen sponsoren in ruil voor shirtreclame. Doneren kan via https://www.alpentocht.nl/2021/deelnemers/team/the-racing-royals..

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie