Afbeelding
Shutterstock

Een goed en volledig geregelde woningontruiming

11 augustus 2021 om 12:09 Partnercontent

Wanneer het nodig is om een woningontruiming uit te voeren is er vaak sprake van een situatie waarin jij eigenlijk niet perse in staat bent om deze ontruiming goed en efficiënt uit te voeren, zo kan er iemand overleden zijn waardoor de woning met spoed ontruimt moet worden. Maar zo kan het ook zijn dat jij of een familielid wordt uitgezet, in beide deze gevallen ben je in je hoofd met heel andere dingen bezig dan het ontruimen van de woning, je hebt hier dan ook zeker geen zin in. Gelukkig zijn hier bedrijven voor die dit voor jou kunnen uitvoeren, zo ontlast jij jezelf van deze taak, maar zorg je er bovendien voor dat dit goed wordt uitgevoerd.

Niet iedere ontruiming is hetzelfde
Omdat niet iedere situatie hetzelfde is, is er bij de ene ontruiming meer haast dan bij een andere. Vooral wanneer het gaat om een huurhuis is er vaak extra haast bij de ontruiming. Want de huiseigenaar wilt natuurlijk zo snel mogelijk het pand weer te huur aanbieden, want wanneer het pand vol staat maar onbewoond is zal de verhuurder er niks op verdienen en alleen maar verliezen. Daarnaast is in een verzorgingshuis natuurlijk dezelfde situatie. Wanneer je namelijk van het ene verzorgingshuis naar een andere verhuist zal je snel moeten handelen want een verzorgingshuis wilt ook zoveel mogelijk kamers gewoon goed gevuld hebben. Maar wanneer jij in een verzorgingshuis woont is hier natuurlijk een reden voor, en zal je zeker niet in staat zijn om een ontruiming uit te voeren. 

Een ontruiming bij overlijden
Helaas de meest voorkomende ontruiming is een ontruiming bij overlijden. De familie van de overledenen is vaak niet in staat om de woningontruiming uit te voeren, al dan fysiek dan wel mentaal niet in staat. Bij een overlijden komt het echter vaak voor dat er veel van het interieur eigenlijk wel weg kan. Daarom is het fijn als het mogelijk is om een all in service te krijgen wat bestaat uit zowel een goede woningontruiming maar ook het inboedel opkopen. Het opkopen van de inboedel gaat heel simpel in zijn werk. De ontruimers halen het huis met zorg leeg, en alles wat van eventuele waarde is betalen noteren ze een geschatte prijs voor. Deze prijs wordt na de ontruiming afgeschreven van het te betalen bedrag voor de ontruiming zelf. Zo hoef je eigenlijk nergens over na te denken en gaat alles heel soepel en snel. Niet alle producten komen echter in aanmerking voor de opkoop. De producten moeten namelijk verkocht kunnen worden. Het gaat dus noodzakelijk om onbeschadigt meubilair, sieraden, antiek en design spullen. 

Ontlast jezelf en de familie in zware tijden
Wanneer jij en jouw familie dus erg opzien tegen het moeten ontruimen van de woning van een overleden familielid is het goed mogelijk dit aan anderen over te laten. Zo kan iedereen zich meer bezighouden met zaken die op dat moment een groter belang hebben, en zorg je er bovendien voor dat alles netjes en goed verloopt, en uiteraard met uiterst respect voor de recent overledenen. 

advertentie
advertentie