Paleis Soestdijk, zomer 2021.
Paleis Soestdijk, zomer 2021. Caspar Huurdeman

Gewijzigd plan Soestdijk naar Baarnse gemeenteraad

15 juli 2021 om 19:32 Politiek

BAARN/SOEST De renovatie van Paleis Soestdijk moet doorgaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld voor Landgoed Soestdijk, waardoor de MeyerBergman Erfgoed Groep aan de slag kan. Dat plan wordt in september door de gemeenteraad behandeld. De belangrijkste wijzigingen met het precies één jaar geleden vastgestelde voorontwerp bestemmingsplan zijn: 

- Het plan voor honderd appartementen naast het paleis blijft gehandhaafd, maar is nu vooral gesitueerd op het marechausseeterrein (bij het ‘Borrebos’), waardoor meer natuur behouden blijft.

- Het weiland langs de Praamgracht wordt niet gebruikt als parkeermogelijkheid.

- Het maximale aantal bezoekers van grote evenementen is verminderd van 10.000 naar 5.000 personen

- Het amfitheater aan de overzijde van de vijver wordt niet gerealiseerd.

- Het aantal evenementdagen; 40 in totaal waarvan 12 geluiddragend, wordt opgenomen uit de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente.

- Lokale ondernemers worden betrokken bij de plannen; dit is in mei vastgelegd in een intentieovereenkomst tussen MBEG en de Soester Zakenkring en Platform Ondernemend Baarn.

Het college hoopt dat de raad het sein op groen zet voor het definitieve bestemmingsplan dat dan in februari 2022 in de raad behandeld zou moeten worden. Dat zou dan ook het startsein moeten zijn voor de daadwerkelijke renovatie van het paleis.

advertentie
advertentie