Youp van 't Hek, een van de vele grote namen in Idea.
Youp van 't Hek, een van de vele grote namen in Idea. Bob Bronshoff

Idea Soest voorspelt bruisend (theater)seizoen

21 juni 2021 om 14:30 Podiumkunsten

SOEST Idea Soest voorspelt een bruisend seizoen, nu de theaters weer artiesten én bezoekers mogen ontvangen. Het Soester theater aan de Willaertstraat heeft mooie affiches in het vooruitzicht gesteld met onder anderen Youp van ‘t Hek, Pieter Derks, een ABBA tribute band en tal van cursussen en workshops.

,,We starten weer met de mooiste theatervoorstellingen en inspirerende cursussen”, zegt het management van Idea Soest dat graag superlatieven gebruikt om de heropening luister bij te zetten. ,,De deuren van de theaters mogen weer open! Idea heeft een prachtig theaterseizoen voorbereid met fantastische voorstellingen. De kaartverkoop voor de optredens in Idea Theater en de inschrijving voor de educatieve activiteiten van Idea Kunstencentrum zijn vrijdag jl. gestart.

Iedereen kan weer genieten van een avond theater of samen in een groep iets moois maken

,,Het wordt een bruisend seizoen, waar de artiesten en de medewerkers van Idea enorm naar uitkijken. Iedereen kan weer heerlijk genieten van een avond uit met toneel, muziek, cabaret en nog veel meer. Ook kan iedereen weer genieten van fijn in een groep in het kunstencentrum samen iets moois creëren en bijvoorbeeld een dans, schilderij, portrettekening, keramieken vaas of een zilveren armband maken.”

Bij Idea zijn ze blij en vinden ze het bijzonder dat Youp van ’t Hek Theater Idea weer heeft uitgekozen om te spelen. In het verleden deed hij al vaker Soest aan voor een try-out. Nu doet hij Soest aan op zijn als afscheid aangekondigde tournee: ‘De laatste ronde’.

VERRASSEND Het programma dat Idea heeft samengesteld is gevarieerd en verrassend. Abba liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een van de professionele Abba tribute-bands, Kirsten van Teijn zorgt voor een verrassende voorstelling, Pieter Derks en Joris Linssen komen naar Soest, en Daniel Boissevain speelt in een toneelvoorstelling. Het aanbod is groot en veelzijdig, menen de samenstellers.

TOT JANUARI Dit jaar is de kaartverkoop begonnen voor de voorstellingen die tot januari te zien zijn aan de Willaertstraat. Voor de andere voorstellingen komen de kaarten later in de verkoop. Simone Dirkze van het theater: ,,Op dit moment kunnen er veertig kaarten per voorstelling verkocht worden omdat er nog afstand tussen de bezoekers nodig is volgens de landelijke richtlijnen. Zodra de 1,5 meter wordt losgelaten en meer mensen een voorstelling kunnen bijwonen, komen er nog meer kaarten in de verkoop. Dat betekent dat de voorstellingen snel uitverkocht zullen zijn.

VAKDOCENTEN Wie er naar uit kijkt om bij het kunstencentrum weer te dansen, schilderen, edelsmeden of een beeld te maken of wie bij de volksuniversiteit Frans of Italiaans wil leren of kan zich weer inschrijven voor een cursus van de vakdocenten. ,,Op dit moment worden er lessen online gegeven en lessen ingehaald maar in in september gaan alle cursussen weer vol enthousiasme van start. Wie niet kan wachten, kan zich ook inschrijven voor de Zomerkunstweek. Het programma is te vinden op www.ideacultuur.nl/zomerkunstweken Zie ook: www.ideacultuur.nl

Abba Tribute.
Jan Beuving.
Geel.
advertentie
advertentie